Най-големият британски търговец на хранителни стоки Tesco ще съкрати повече

...
Най-големият британски търговец на хранителни стоки Tesco ще съкрати повече
Коментари Харесай

Tesco ще съкрати над 2000 мениджърски позиции

Най-големият английски търговец на хранителни артикули Tesco ще редуцира повече от 2000 работни места като част от ограниченията за понижаване на разноските на фона на високата инфлация, заяви компанията.

Tesco ще понижи броя на водещите и екипните мениджъри в огромните магазини в Обединеното кралство с 1750 и ще вкара 1800 нови по-нископлатени позиции, да вземем за пример на „ водач на промяна “. Засегнатите ще имат опцията да се реалокират на по-ниско платени свободни работни места на шеф промяна или да бъдат съкратени. Новите 1800 длъжности ще бъдат по-ниско платени, само че мениджърите, които заемат работните места, ще бъдат предпазени в продължение на две години.

Освен това компанията ще редуцира към 350 работни места, като затвори редица аптеки в магазините си, както и щандовете за топла храна. Tesco има намерение да затвори осем аптеки, да понижи работното време в някои пощенски служби, както и да отстрани нощните смени в някои магазини.

Компанията сподели в изказване, че ще „ прекрати или опрости това, което е належащо, с цел да ръководи бизнеса допустимо най-ефективно “.

Даниел Адамс, народен чиновник на синдиката Usdaw, който съставлява служащите на Tesco, сподели, че новината ще бъде „ изключително сложна “ за личния състав в разгара на рецесията с разноските за живот.

Ние ще създадем всичко допустимо, с цел да подкрепим членовете по време на целия развой предвид на отбраната на работните места и когато това не е допустимо, да осигурим най-хубавата допустима договорка за засегнатите “, съобщи Адамс.

В известието на Tesco не се показва времевата рамка за редуциране на чиновници и наемане на нови.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинTesco редуцира чиновници закриване на работни места ПоследниНай-четениКомпании 20 Tesco ще редуцира над 2000 мениджърски позиции Бюджет и финанси 96 „ По-бедна и изостанала “: Как Брекзит повлия на английската стопанска система? Туризъм 92 Турбулентната 2022 година изстреля туризма в Турция до връх Накратко 376 Вечерни вести: България към този момент не е „ отличник “ по корупция; Българска народна банка чака хората да свият потреблението Финанси 440 Основната рента в България скача за пети следващ месец Пазари 156 Централните банки купиха колосални количества злато през 2022 година Градоустройство 200 ЦГМ разгласи подготвеност да издава по-евтините карти за възпитаници и студенти Хай-тек 364 Brain-Computer интерфейсите навлизат в живота ни през 2023 година? Компании 120 Мъск задейства превръщането на Twitter в суперприложение Телекомуникации 3656 И А1 подвига цените, само че не за всички клиенти Накратко 12475 Новини от седмицата: Кой е новият шлагер на имотния пазар?; Българска компания прави възторг в Европа Компании 10203 Новият дом на NOVA Broadcasting Group Digital 6116 Всемогъщият Гугъл се изправя против най-голямото си тестване Индустрии 4352 Здрави животни за крепко човечество Бюджет и финанси 4169 Германия даде знак, че навлиза в криза Телекомуникации 3656 И А1 подвига цените, само че не за всички клиенти Енергетика 3245 „ Росатом “ нападна българския министър на енергетиката Бюджет и финанси 2834 Държавата се готви за въвеждане на цени и в лв., и в евро от август Политика 2552 България към този момент не е най-корумпираната страна в Европейски Съюз Автомобили 2099 В отговор на Tesla: Ford понижи цената на електрическия Mustang Всички вести  Централните банки купиха колоса </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР