Най-големият британски синдикат заяви, че ще проведе стачка на 350

...
Най-големият британски синдикат заяви, че ще проведе стачка на 350
Коментари Харесай

Хиляди протестиращи здравни работници в Обединеното кралство

Най-големият английски профсъюз съобщи, че ще организира стачка на 350 000 служащи в държавната Национална здравна работа (NHS) поради заплащането през зимата, като по този метод акцентира провокациите пред новия министър-председател Риши Сунак при встъпването му в служба.

„ Унисон ”, който съгласно уеб страницата си има повече от 1,3 млн. членове, съобщи, че най-належащият въпрос за Сунак и неговия министър на опазването на здравето Стив Баркли е " без подозрение намирането на решение на многото проблеми, засягащи NHS ", цитира dariknews.bg.

„ Националната здравна работа губи опитни фрагменти със застрашителни темпове. Здравните служащи напущат, с цел да търсят по-добре платена работа, която не се отразява толкоз тежко на тях и фамилиите им ", съобщи в изказване генералният секретар на Унисон Кристина МакАнеа.

" Ако това продължи, здравната работа в никакъв случай няма да се оправи с изоставането и да лекува милионите хора, които обезверено чакат помощ. "

Недоволството измежду чиновниците в бранша непрестанно нараства, защото заплатите изостават от растящите цени на стоките от първа нужда - от храната до горивата, което кара служащите от разнообразни браншове да излизат на митинг.

Броят на чакащите за започване на лекуване пациенти набъбна до рекордните 6,8 млн. в края на юли.

Натоварването на здравната работа е един от неотложните проблеми, наследени от Сунак, който в първата си тирада като министър-председател във вторник даде обещание " по-силна NHS ".

Министерството на опазването на здравето на държавното управление не отговори незабавно на молбата на Ройтерс за коментар на информацията.

„ Унисон ”, който организира гласуването измежду служащите от над 250 здравни тръста и бордове в Англия, Уелс и Северна Ирландия, съобщи, че стачките " не са неизбежни ".

" Правителството би трябвало да стартира да се оправя с растящата рецесия на работната мощ с повишение на заплатите, което да понижи инфлацията, и да върне NHS на дългия път към възобновяване ", обявиха от профсъюза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР