Най-големият британски кораб и вторият от двата самолетоносача на Кралските

...
Най-големият британски кораб и вторият от двата самолетоносача на Кралските
Коментари Харесай

UK самолетоносач за 3,5 млрд. долара се повреди отново

Най-големият английски транспортен съд и вторият от двата самолетоносача на Кралските военноморски сили, HMS Prince of Wales, се е развалил малко откакто е почнал тестване на аероплан през Атлантическия океан, заяви theguardian.com .

Самолетоносачът " остава в зоната за учения на южния бряг, до момента в който се организира следствие на зародил машинален проблем ", съобщи представителят на Кралските военноморски сили в изказване за медиите.

Инцидентът е станал единствено ден откакто корабът е напуснал Портсмът за това, което Кралските военноморски сили дефинираха като " знакова задача за оформяне на бъдещето на интервенциите със стелт самолети и дронове ".

 Британският Defence Journal цитира източник, съгласно който водолазите са разкрили, че витлото на кораба е развалено.

Според Sky News " Принцът на Уелс " към този момент е закотвен югоизточно от остров Уайт в Англия.

 Корабът, който стартира да действа изцяло предходната година, щеше да посети Ню Йорк, Халифакс в Канада и Карибския басейн по време на тримесечно пътешестване през Атлантическия океан за тествания на реактивни изтребители F-35B, оповестяват от Кралския флот.

 На фотографията: HMS Prince of Wales - флагманският самолетоносач на НАТО - напуща Портсмут в събота следобяд. Снимка: Paul Jacobs/pictureexclusive. com

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР