Най-големият български доставчик на саталитна телевизия Булсатком вече е собственост

...
Най-големият български доставчик на саталитна телевизия Булсатком вече е собственост
Коментари Харесай

Официално: Спас Русев придоби Булсатком

Най-големият български снабдител на саталитна телевизия " Булсатком " към този момент е благосъстоятелност на компанията Viva Corporate Bulgaria ( " Вива Корпорейт България " ) на бизнесмена Спас Русев, който до края на юни 2020 година притежаваше " Виваком " и към момента е шеф на компанията " Вива телеком България ", притежател на БТК, в чийто контрол също по този начин е Русев. Бизнесменът продаде " Виваком " на " Юнайтед груп ", който също по този начин закупи " Нова телевизия " и вестниците на някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, с което източно европейската медийна група си обезпечи доста наличие на пазара на телекомуникационни и медийни услуги в България. След това " Юнайтед груп " купи и пет кабелни оператора.

" Сделката за придобиване на " Булсатком ", водещ оператор за платена телевизия и широколентови услуги на българския пазар, е сполучливо финализирана. Новият притежател на Булсатком е Viva Corporate Bulgaria, представлявана от господин Спас Русев - сполучлив бизнесмен и постоянен вложител на телекомуникационния пазар в Югоизточна Европа, до неотдавна акционер във Виваком, водещият телекомуникационен оператор на България ", се показва в известие, публикувано от организацията, който обслужва медийно и " Виваком ".

" Viva Corporate Bulgaria купува " Булсатком " за да поддържа възходящата траектория на развиване на компанията като в това време резервира сполучливата формула клиентът да е в центъра на стратегическото обмисляне на активността. Ще продължим да концентрираме напъните на Булсатком в създаване на основни артикули и услуги - платена телевизия, разнообразно наличие и закрепен интернет с чудесно качество на налични цени ", разяснява Спас Русев, представен в известието.

" Мениджмънт екипът на Булсатком посреща с оптимизъм Viva Corporate Bulgaria и сме подготвени дружно с новия вложител да работим интензивно, с цел да затвърдим водещата позиция на Булсатком на българския пазар на платена телевизия и широколентови услуги ", декларира на собствен ред Станислав Георгиев, изпълнителен шеф на " Булсатком ", който при започване на август е подал заявление да бъде вписан като автентичен притежател на телекомуникационния оператор.

Детайлите по договорката остават конфиденциални все още, показва се в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР