Най-големият автомобилен производител в света Volkswagen все още е малък

...
Най-големият автомобилен производител в света Volkswagen все още е малък
Коментари Харесай

VW иска да доминира в САЩ и има план как да успее

Най-големият авто производител в света Volkswagen към момента е дребен състезател на американския пазар, само че компанията се надява с разширението на гамата си от кросоувъри и SUV-модели, които американците обичат, да изпрати марката си в мейнстрийма, написа Bloomberg.

" Имаме проект през идващите няколко години в Съединени американски щати да увеличим продажбите ", сподели Хърбърт Дайс, който управлява марката Volkswagen в международен мащаб. " Не можем да спечелим Съединени американски щати в границите на две години. Но имаме проект за идващите 10 година и сме отдадени на задачата ", добави той. И уточни, че сега на този пазар компанията е " нишов състезател ".

Германският авто производител в този момент продава три SUV-модела в Съединени американски щати, а до 2020 година възнамерява да пусне и четвърти. Това е част от проекта за разширение на гамата с общо 19 SUV и кросоувър модела в международен мащаб.

За да реализира задачата си, VW към този момент усили производството на най-новия си огромен автомобил - Atlas. Във фабриката в Чатанууга към този момент се създават по 400 от него, а потенциалът към момента не е напълнен. Лошата вест е, че през юли продажбите на модела са се сринали до 1 306, до момента в който през юни те бяха 2 413. Моделът бе предстоящ дълго, а името бе подбрано благодарение на американски дилъри.

VW има опцията да усили и продажбите на моделите си и в останалата част от света, с помощта на нарасналото търсене на SUV-модели. Миналата седмица в Италия Дайс показа новия кросоувър T-Roc, който ще се състезава на бързорастящия пазар на компактни модели.

Компанията се надява 40% от всичките й продажби в световен мащаб до 2020 година да са на SUV-модели. В момента делът е 15%.

Заводът в Тенеси, в който се създава модела Atlans, сглобява и седаните Passat. През последната година са назначени нови 900 служителили, като по този начин общият им брой доближава 3 200.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР