Най-големият американски производител на слънчеви панели Фърст Солар (First Solar)

...
Най-големият американски производител на слънчеви панели Фърст Солар (First Solar)
Коментари Харесай

Най-големият US производител на слънчеви панели инвестира 1,2 млрд. долара в местни производства


Най-големият американски производител на слънчеви панели " Фърст Солар " (First Solar) ще влага 1,2 милиарда $, с цел да усили индустриалните си мощности в Съединени американски щати, създавайки стотици работни места. Това заяви управлението на компанията, представено от Българска телеграфна агенция. 

Инвестицията ще включва построяването на нова фабрика в югоизточната част на страната. Това е измежду първите огромни корпоративни вложения, оповестени след подписването на Закона за понижаване на инфлацията от президента Джо Байдън по-рано този месец. Пакетът от ограничения на стойност 430 милиарда $ е ориентиран към битка с изменението на климата и включва нови данъчни заеми за слънчеви артикули, създадени в Съединени американски щати.

Противно на декларираната си позиция от началото на лятото, че е малко евентуално да построи идната си фабрика в Съединени американски щати поради неналичието на федерална поддръжка, в този момент " Фърст Солар " разгласи, че новото му локално произвеждане ще стартира работа през 2025 г. 

Освен това компанията ще вложи и 185 милиона $ за разширение на мощностите си в щата Охайо, където има две индустриални уреди и построява трето. Очаква се да се основат 850 работни места, с което чиновниците на " Фърст Солар " в Съединени американски щати ще доближат общо 3000 души.

" Вярваме, че със Закона за понижаване на инфлацията имаме постоянна основа за индустриална политика - такава, за каквато от дълго време се застъпваме " и която ще облекчи слънчевата промишленост като цяло, сподели основният изпълнителен шеф на компанията Марк Уидмар пред медии.

Около 90 % от панелите, конфигурирани в Съединени американски щати, са създадени в чужбина. Вносът обаче е стеснен поради свързани с пандемията нарушавания по веригата за доставки, закани, свързани с тарифната политика, и засилен граничен надзор на артикули, чието произвеждане е обвързвано с насилствен труд.

Някои компании към този момент се насочиха към артикули на " Фърст Солар " от кадмиев телурид, частично тъй като технологията не разчита на полисилиций - суровина, създавана най-вече в Китай и употребена при изработката на множеството панели. Тънкослойните фотоволтаични панели с кадмиев телурид употребяват 100 пъти по-малко материали от силициевите панели, изяснява профилираното онлайн издание за енергийна успеваемост otoplenie.eu. Те са по-прости за произвеждане, а електрическата енергия, която генерират, е най-евтината в цялата слънчева промишленост, допълват специалистите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР