Най-големият американски износител на втечнен природен газ предупреди, че ограничените

...
Най-големият американски износител на втечнен природен газ предупреди, че ограничените
Коментари Харесай

Топ доставчик на LNG за Европа предупреждава, че тази зима може да бъде “наистина тежка


Най-големият американски експортьор на полутечен природен газ предизвести, че лимитираните доставки в международен мащаб значат, че тази зима може да бъде " в действителност тежка ".

Компанията Cheniere е изнесла към 70% от продукцията си в Европа тази година. Според Cheniere възобновяването на търсенето на полутечен природен газ в Китай ще утежни енергийната рецесия в Европа, където доставките на природен газ от съветския водопровод " Северен поток " остават прекратени и несигурни в бъдеще, написа Business Insider.

Засега настоящата ценова среда демонстрира, че доставките на LNG ще продължат да отиват в Европа,обяснява Кори Гриндал, изпълнителен вицепрезидент на Cheniere за международната търговия, пред Reuters.

Съединени американски щати се възползваха от нарасналите цени в Европа с помощта на нашествието на Русия в Украйна тази година и усилиха износа на LNG.

Китай също изпраща полутечен природен газ в Европа. Според търговци огромните снабдители, в това число Sinopec и PetroChina, са продавали доставки на полутечен природен газ на изпитващи усложнения европейски страни през цялата година.

Междувременно както Европейският съюз, по този начин и Обединеното кралство се стремят да лимитират цените на газа и да лимитират потреблението. Прекъсване на съветския газ ще вкара Европа в енергийна рецесия, която ще продължи няколко зими, съгласно Хелима Крофт, световен шеф на RBC.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР