Най-големият акционер в Туитър (Twitter Inc) - Илон Мъск, реши

...
Най-големият акционер в Туитър (Twitter Inc) - Илон Мъск, реши
Коментари Харесай

Илон Мъск няма да се присъедини към управителния борд на "Туитър"

Най-големият акционер в " Туитър " (Twitter Inc) - Илон Мъск, реши да не се причисли към управителния ръб на компанията, разгласи в неделя вечерта основният изпълнителен шеф Параг Агравал.

Мъск, който назовава себе си абсолютист на свободата на словото и постоянно подлага на критика Туитър, разгласи на 4 април, че е придобил дял от 9,1% в компанията и сподели, че възнамерява да докара до обилни усъвършенствания в интернет платформата за обществени медии.

Назначаването му в борда трябваше да влезе в действие в събота, само че това би му попречило да бъде автентичен притежател на повече от 14,9% от елементарните акции на Туитър.

" Назначението на Илон в борда трябваше да влезе публично в действие на 9-и април, само че същата заран Илон показа, че към този момент няма предпочитание да се причисли към борда ", означи Агравал в известие в " Туитър " и добави: " Вярвам, че това е за допустимо най-хубаво. Ние имаме и постоянно ще ценим приноса на нашите акционери, без значение дали са в нашия ръб или не. Илон е най-големият ни акционер и ние ще останем отворени за неговия принос ".

Новината преди време, че изпълнителният шеф на " Тесла " - Мъск ще заеме място в управителния ръб, накара някои чиновници в Туитър да се паникьосват по отношение на бъдещето на способността на компанията за обществени медии да модерира наличие, показаха за организация Ройтерс вътрешни лица от компанията.

Ден откакто стана най-големият акционер, той започва анкета, като попита потребителите дали желаят бутон за редактиране, дълго чакана функционалност, върху която работи платформата за обществени медии.

Шефът на " Тесла " (Tesla) също по този начин попита потребителите в анкета дали централата на Туитър би трябвало да бъде превърната в подслон за бездомни - проект, подсилен от създателя Amazon Джеф Безос.

В събота Илон Мъск предложи промени в услугата за премиум абонамента на компанията - Twitter Blue, в това число понижаване на цената му, възбрана на рекламата и предоставяне на алтернатива за заплащане в криптовалутата dogecoin.

От 4-ти април, когато стана ясно, че Мъск е придобил 9,1% от компанията, акциите на Туитър нарастнаха на Уолстрийт с 27%, след което обаче в края на предходната работна седмица изгубиха 7,5% от цената си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР