Най-големите военни маневри на НАТО след края на Студената война

...
Най-големите военни маневри на НАТО след края на Студената война
Коментари Харесай

НАТО започна най-големите си военни маневри след края на Студената война

Най-големите военни маневри на НАТО след края на Студената война започнаха в Норвегия по сюжет, който включа възобновяване на суверенитета на скандинавската страна след офанзива на " утопичен агресор ", съобщи Асошиейтед прес.

Русия, която граничи с Норвегия , е известена за ученията " Единен тризъбец 2 018 " ( Trident Juncture 2018) и е поканена да прати наблюдаващи. Въпреки това съветското министерство на защитата заплаши, че ще отговори на засилената военна интензивност на Алианса край западната граница на страната, отбелязва АП.

В почналите през днешния ден маневри, които ще приключат на 7 ноември, вземат участие към 50 000 военни от всичките 29 страни от НАТО плюс бойци от Швеция и Финландия . В ученията, които обгръщат централни и източни региони на Норвегия и част от акваторията на северния Атлантически океан и на Балтийско море, ще се включат към 65 кораба, 150 летателни апарата и 10 хиляди танка и други сухопътни транспортни средства, заяви АП.
 НАТО обучение Норвегия БГНЕС
Ройтерс отбелязва, че тези дни температурите в Централна Норвегия са паднали под нулата, което подхожда на задачата - защита на северния фланг на НАТО.-->

" Силите са на позиция; те са интегрирани и стартират образование за рационализиране на уменията в огромна бойна интервенция през идващите две седмици ", сподели пред организацията полковник Ейстейн Кварвинг в Обединения щаб в Норвегия .
be my guest!
— AL NURI MOSQUE (@AlNuriMosque)

Миналия месец Русия организира своите най-мащабни военни маневри от 1981 година В ученията " Изток-2018 " (Восток-2018) край границата с Китай бяха мобилизирани 300 000 бойци, измежду които китайски и монголски.

По проект бе планувано ученията на НАТО в Норвегия да включват 35 000 военни, само че през през последните месеци числеността им набъбна, в това число поради присъединението на американския самолетоносач " Хари Труман " с към 6000 индивида личен състав.

След като Русия анексира Крим през 2014 година, у западните съдружници набъбнаха опасенията от възможна съветска експанзия. Затова Норвегия изиска удвояване на контингента морски пехотинци от Съединени американски щати , които всяка година минават образование на нейна територия.
 НАТО обучение Норвегия БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР