Най-големите световни и европейски информационни агенции подписаха съвместна декларация срещу

...
Най-големите световни и европейски информационни агенции подписаха съвместна декларация срещу
Коментари Харесай

Световните агенции скочиха срещу Google и Facebook заради кражбата на съдържание

Най-големите международни и европейски осведомителни организации подписаха взаимна декларация против кражбата на вести от страна на Гугъл и Фейсбук.

Това е най-тежкото и най-остро обвиняване досега против международната търсачка и най-голямата обществена мрежа. Подписалите се под декларацията желаеха депутатите в Европейския парламент да вземат решителни ограничения за отбрана на авторското право. Сред 18-те подписали декларацията са ръководителите на AFP, немската ДПА, Британската организация, Анадолската организация и други

" Безсрамният обир на наличието на осведомителните организации и приходите от разпространяването им, което се прави от интернет-гигантите, заплашва потребителите и демокрацията ", се споделя в декларацията, представена от БГНЕС.

" При спада на продажбата на вестници, единствената вяра е въвеждането на доходи от интернет. Но, огромните интернет-играчи чисто и просто изцяло гратис събират плодовете от работата на издателите и агенционни публицисти. Резултатът е обедняване на цялата промишленост ", предизвестяват ръководителите на севтовните организации, които осъждат държанието на Гугъл и Фейсбук и ги упрекват в " тотална неистина ", че това застрашавало свободата в интернет.

" Единственото нещо, което желаеме е тези, които крадат, да си заплащат ", написа в декларацията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР