Най-големите разрушения са в Пазарджик, Кахраманмараш и Газиантеп. В Искендерун

...
Най-големите разрушения са в Пазарджик, Кахраманмараш и Газиантеп. В Искендерун
Коментари Харесай

Посланикът ни в Турция: Наш сънародник е в неизвестност след земетресенията

Най-големите опустошения са в Пазарджик, Кахраманмараш и Газиантеп. В Искендерун към момента имаме един безследно липсващ съотечественик. Спасителните работи не престават, само че към момента връзка с него не е открита. Това сподели пред специфичния екип на bTV в Турция българският дипломат Ангел Чолаков. Той добави, че става дума за човек с двойно поданство. Чолаков беше безапелационен, че все още няма информация за други потърпевши наши сънародници.



В Адана разрушенията са трагични – малцина, само че със съществени по размер. Нашите избавителни екипа са работили на два обекта, сподели още Ангел Чолаков.

Открити са нови 13 жертви под руините, само че и четирима оживели в Адана. За това оповестяват пред екипа на bTV от турската гражданска отбрана. Те не престават да търсят живи хора под тоновете парчета.

Хората се топлят на улични огньове и чакат да бъдат открити техните близки. Много хора описват, че не съумяват да се свържат с околните и са изгубили вяра. Друго обаче не престават да живеят в очакване.

Времето в Турция е прелестно и това улеснява екипите на гражданска отбрана. Те са си създали няколко лагера.

Населението на Адана е към два милиона, като по последна информация там напълно срутени са 11 здания. Няма точна численост на жертвите в града.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР