Най-големите производители на смартфони Samsung и Apple са загубили пазарен

...
Най-големите производители на смартфони Samsung и Apple са загубили пазарен
Коментари Харесай

Apple и Samsung губят пазарен дял заради марка, за която вероятно никога не сте чували

Най-големите производители на смарт телефони Samsung и Apple са изгубили пазарен дял в международните продажби на смарт телефони през тази година, до момента в който един относително незнаен китайски производител на смарт телефони влезе в топ 5 на фирмите в света, като съобщи съвсем същия брой продадени телефони като OPPO.

Transsion – производителят на смарт телефони с марките Tecno, Itel и Infinix се изкачи от 6% от международния пазарен дял през предходната година до 9% през тази година, което съставлява скок с 50%, до момента в който по-големите му съперници изгубиха позиции.

Според отчет на Canalys за продажбите на смарт телефони през третото тримесечие на тази година, Samsung и Apple водят в общите продажби с 20% и 17% пазарен дял, само че и двете компании са спаднали от равнищата си от 22% и 18% през 2022 година. Xiaomi е достигнала миналогодишния си дял единствено с помощта на „ възобновяване “ си от ужасната първа половина на година, а OPPO регистрира постоянен спад през последните 2 години, до момента в който Vivo загуби мястото си в топ 5, което владееше от години.

Като цяло анализаторите на Canalys настояват, че продажбите на смарт телефони са спаднали с едвам 1% спрямо третото тримесечие на предходната година, само че в съпоставяне със спадащия пазар на смарт телефони при започване на тази година в този момент се следи закъснение на този спад, с помощта на районното възобновяване и търсенето на нови артикули.

За Transsion

Основана през 2006 гoдина, Transsion се отличава от другите китайски производители на смарт телефона, като открива съществени позиции в Африка и приспособява смарт телефоните си към потребителите там. Компанията продава устройства и в Близкия изток и Латинска Америка, а неотдавна навлиза и на пазара в Индия.

Нейната тактика в последно време е да продава надеждни смарт телефони на нападателно ниски цени, като да вземем за пример Tecno PHANTOM V Flip. Продавайки сгъваем телефон за 600 $, Tecno всъщност демократизира сгъваемите смарт телефони като доста намалява бариерата за нахлуване. На Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона през тази година компанията сподели и идея (на видеото по-долу) за сгъваем смарт телефон, което демонстрира, че Tecno е подготвена да опитва с нови форм-фактори, а не просто да копира конкуренцията.

В отчета на Canalys се акцентира забавен мотив, че Samsung понижава превъзходството си в сегмента на началния клас, с цел да се концентрира върху рентабилността, оставяйки място на марки като Transsion да се „ развихрят на разрастващите се пазари “.

„ Тези краткосрочни победи могат да се трансфорат в по-устойчив дълготраен триумф, в случай че Xiaomi и TRANSSION изиграят добре картите си. “

заключава отчетът

Apple, която пусна на пазара серията iPhone 15 към 8 дни преди края на тримесечието се възползва от предварителните поръчки. Все отново, откакто продажбите на iPhone 14 Pro изстреляха пазарния дял на Apple нагоре предходната година, наподобява, че тази година Apple може да се върне малко на земята.

Междувременно Samsung ще би трябвало да разчита на продажбите на Galaxy S23 FE и Черния петък, с цел да се оправи до началото на 2024 година и стартирането на Galaxy S24, а OPPO ще би трябвало да се надява, че стартирането на OnePlus 12 и Find N3 Flip ще ѝ помогне да се възвърне до края на годината.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР