Най-големите производители на самолети в света Боинг (Boeing) и Еърбъс

...
Най-големите производители на самолети в света Боинг (Boeing) и Еърбъс
Коментари Харесай

Boeing и Airbus настояват САЩ да отложат старта на 5G интернет съоръженията в близост до летищата

Най-големите производители на самолети в света " Боинг " (Boeing) и " Еърбъс " (Airbus) упорстват администрацията на Байдън да отсрочи въвеждането на 5G интернет оборудванията наоколо до летищата от съображения за сигурност.

Компаниите AT&T и Verizon Communications обаче отхвърлят настояването за отсрочване на плануваното за 5-и януари въвеждане на нова 5G безжична интернет услуга в страната.

Авиационната промишленост и Федералната авиационна администрация показват опасения, че излъчването на 5G ще въздейства на сензитивната електроника на самолетите и на радарните висотомери, от които водачите се нуждаят, когато се постанова кацане при неприятна видимост. От авиоиндустрията считат, че разстройствата могат да обиден повече от 6800 американски самолета и производителите на самолети.

Миналия месец Федералната авиационна администрация (FDA) одобри ново предписание, което не разрешава на водачите да употребяват автоматизирано кацане на ниска височина, където 5G безжичните сигнали могат да попречат на бордовите системи, да доведат до разстройства при условия на ниска видимост и до неверни показания.

Зоната за изключване, която интернет операторите оферират сега се употребява във Франция и те упорстват по същия метод да работят и в Съединени американски щати, само че съгласно длъжностните лица зоните за изключване не дават отговор на условието на Федералната авиационна администрация.

В взаимно писмо доставчиците на бърз интернет обаче декларират, че няма да разпростират 5G към летищата в продължение на шест месеца, само че отхвърлят други ограничавания за потреблението на високочестотния набор на който работят 5G мрежите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР