Най-големите производители на автомобили обединяват усилията си за изграждането на

...
Най-големите производители на автомобили обединяват усилията си за изграждането на
Коментари Харесай

Покриват магистралите в Европа със станции за бързо зареждане на електрически коли

Най-големите производители на коли сплотяват напъните си за построяването на паневропейска мрежа за станции за бързо зареждане на електрически коли, която да покрива главните автомагистрали.

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group с Audi и Porsche през днешния ден афишират началото на взаимното дружество IONITY, което ще създаде и вкара мрежа от станции за високоскоростно зареждане High-Power Charging (HPC) за електрически коли в Европа.

До 2020 година би трябвало да бъдат пуснати близо 400 HPC станции.

Така IONITY ще направи пътуването на дълги дистанции по-лесно и ще означи значима стъпка в развиването на електрическите коли.

Базираната в Мюнхен, Германия взаимна компания се управлява от Михаел Хайеш, основен изпълнителен шеф и Маркус Грол, основен действен шеф, като екипът ще се разшири до 50 души до началото 2018.

“Първата паневропейска HPC мрежа има значима роля в развиването на пазара на електрически коли. IONITY ще работи за нашата обща цел да обезпечи на клиентите бързо зареждане и опция за цифрово разплащане, с което да улесни пътуването на дълги дистанции, ” споделя Херше.

Общо 20 от станциите за бързо зареждане ще отворят още тази година. Те ще са ситуирани на централни пътища в Германия, Норвегия и Австрия на разтояние от 120 км, с партньорството на Tank & Rast, Circle K и OMV.

През 2018, мрежата ще се разшири с повече от 100 станции, всяка от които ще даде опция на голям брой клиенти, притежатели на разнообразни марки коли да зареждат по едно и също време.

С потенциал от до 350 kW на всяка точка на зареждане, мрежата ще употребява европейския стандарт за зареждане Combined Charging System, с цел да понижи доста времето за зареждане в съпоставяне със съществуващите системи. Очакванията са инициативата да получи необятно европейско разпространяване и да направи електрическите коли още по-привлекателни.

Партньорите, BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company и Volkswagen Group, имат еднакъв брой акции в взаимното дружество, до момента в който другите автомобилни производители са поканени да разширят мрежата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР