Най-големите предизвикателства пред ЕС са Брекзит и Европа на две

...
Най-големите предизвикателства пред ЕС са Брекзит и Европа на две
Коментари Харесай

Борисов във Финландия: България изпълни своя дълг към Европа, но други държави не

Най-големите провокации пред Европейски Съюз са Брекзит и Европа на две скорости. Брекзит се свърши извънредно доста работа, само че има още няколко основни неясноти, които би трябвало да се решат. Ако с миграцията някак успяхме да се оправим, то Европа на две скорости може да счупи Европейски Съюз и евроскептицизмът в някои страни да се ускори. Това съобщи ръководителят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов по време на своето изявление пред конгреса на Европейската национална партия (ЕНП) в Хелзинки, заяви Пресцентърът на Политическа партия ГЕРБ.

" Преди години предизвестих какви може да са следствията за Европа, в случай че не се вземат ограничения за отбрана на външните граници. Ние го направихме и изпълнихме нашия дълг към опазването на сигурността на европейските жители, само че други страни не го направих и виждате какви са следствията - цели страни се разтресоха ", акцентира ръководителят на ГЕРБ.  
Най-големите провокации пред Европейски Съюз са Брекзит и Европа на две скорости. Брекзит се свърши извънредно доста работа, само че има още няколко основни неясноти, които би трябвало да се решат. Ако с миграцията някак успяхме да се оправим, то Европа на две скорости може да счупи Европейски Съюз и евроскептицизмът в някои страни да се ускори.
Публикувахте от в Четвъртък, 8 ноември 2018 година Премиерът Борисов означи през какви компликации са минали България и Македония при подписването на Договора за добросъседство. " Ние дадохме образец по какъв начин една партия като ГЕРБ - част от ЕНП, и социалдемократическата партия на Заев в Македония могат да реализират този триумф. Ние го направихме, тъй като сме уверени, че гарантирането на европейска вероятност на Македония минава през този контракт ", безапелационен бе българският министър-председател.
 Бойко Борисов Хелзинки БГНЕС
Министър-председателя т Бойко Борисов о тчете, че има двоен стандарт от страна на Европейски Съюз към България и Румъния за присъединението им към Шенгенското пространство.

-->

" Всички европейски институции и държавни водачи споделиха, че по въздух сме подготвени да влезем още в този момент, само че към момента нищо не се е случило ", разяснява той. По думите на ръководителя на ГЕРБ на идните европейски избори политическите съперници на ЕНП ще задават доста въпроси, като на някои от тях ЕНП към момента няма отговор.

" Ето за какво такива конгреси като днешния са толкоз скъпи - можеш да излезеш и пред всички да кажеш какво е твоето мнение по даден въпрос и дружно да търсим неговото решение ", уточни още Борисов.

Българският министър председател Бойко Борисов при започване на изявлението си сподели недоволството си от дисциплината в залата. С такава дисциплинираност в партията ние няма по какъв начин да спечелим, сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР