Най-големите победи могат да бъдат постигнати и по мирен начин.

...
Най-големите победи могат да бъдат постигнати и по мирен начин.
Коментари Харесай

Денков: Най-големите победи могат да бъдат постигнати и по мирен начин

Най-големите победи могат да бъдат реализирани и по кротичък метод. Това сподели министър председателят акад. Николай Денков на церемонията за честването на 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг в София, съобщи Българска телеграфна агенция.

Столичната община тържествено отбелязва 138-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България.

В програмата за празничното честване на годишнината участват Националната гвардейска част, Вокална групировка „ Български гласове “ с диригент Йосиф Герджиков и актрисата Силвия Лулчева.

В церемонията вземат участие министър председателят на Николай Денков, министърът на защитата Тодор Тагарев, кметът на София Йорданка Фандъкова и ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„ Ако използваме по верен метод методите на дипломацията, в случай че намерим съдружници, в случай че знаем защо се борим дружно и имаме обща цел, можем да ги реализираме и по кротичък път “, съобщи той.

„ Дори и тогава ще се наложи да пазиме, може би и с кръв, това което сме постигнали. Защото българското съединяване нямаше да бъде сполучливо, в случай че Българската войска в нужния миг не съумя да отблъсне агресора, който пристигна от запад “, уточни още Денков.

„ Трябва да гледаме нашите идеали, нашите ползи и да не се подчиняваме на непознатите “, разяснява министър-председателят.

" Доскорошната освободителка на България се трансформира в най-големия съперник на Съединението ", съобщи още той.

И добави: " Когато желаеме да се обединим, би трябвало ясно да дефинираме задачите, които ни водят напред към бъдещето ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР