Най-големите петролни и газови компании в света са реализирали обща

...
Най-големите петролни и газови компании в света са реализирали обща
Коментари Харесай

Световните петролни гиганти заработили 174 млрд. долара за по-малко от година

Най-големите петролни и газови компании в света са осъществили обща облага в размер на 174 милиарда $ през първите девет месеца на годината.

От предоставени извънредно на " Гардиън " данни излиза наяве, че единствено през третото тримесечие на 2021 година 24-те най-големи петролни и газови компании са имали над 74 милиарда $ чиста облага . От януари до септември чистите доходи на групата, в която влизат Exxon, Chevron, Shell и BP, възлизат на 174 милиарда $.

През третото тримесечие единствено Exxon е отчела чиста облага в размер на 6,75 милиарда $ - най-високата стойност от 2017 година насам, а приходите ѝ са скочили с 60% по отношение на същия интервал на предходната година. Компанията отдаде резултата на повишението на цената на петрола , както направи и Вербовъчна разработка , чиято облага през третото тримесечие е 3,3 милиарда $.

Цените на бензина в Съединени американски щати доближиха седемгодишен връх заради повишаването на петрола, като сега американците заплащат към 3,40 $ за галон гориво спрямо към 2,10 $ преди година. Администрацията на президента Джо Байдън предизвести, че повишаването ощетява хората с ниски приходи, макар че се пробва да извърши стратегия за климата, която ще накара Америка да се откаже от изкопаемите горива. А и неотдавна , с цел да помогне за понижаване на разноските.

Анализът на финансовите доклади на огромните петролни компании демонстрира, че 11 от тях са изплатили на акционерите си суми на обща стойност над 36,5 милиарда $ през тази година, а десетина са изкупили назад акции на стойност 8 милиарда $. Този явен фокус, вместо върху по-нататъшното сондиране, провокира известно неодобрение във федералното държавно управление, като министърът на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гранхолм съобщи, че " петролните и газовите компании не трансформират насоките си толкоз бързо, колкото изисква търсенето ".
 Япония работи върху освобождението на петролни ресурси след искане на Съединени американски щати
Япония работи върху освобождението на петролни ресурси след искане на Съединени американски щати

За да бъдат понижени цените
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР