Най-големите групи частни лечебни заведения в страната излязоха с обща

...
Най-големите групи частни лечебни заведения в страната излязоха с обща
Коментари Харесай

Частните болници, в отговор на Нинова: Ние сме в битката срещу коронавируса от самото начало

Най-големите групи частни лечебни заведения в страната излязоха с обща позиция след апелите на Корнелия Нинова от днес да бъдат сложени в един и същи режим с държавните и общински лечебни заведения и да им се стопират парите от Здравната каса, в случай че откажат лекуване на инфектирани с COVID-19

" Ние сме в борбата против ковид през цялото време ", оповестиха от най-големите групи частни лечебни заведения в страната Аджибадем Сити Клиник (Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, УМБАЛ Младост и УМБАЛ Сърдечно-съдов център), Булфарма (УМБАЛ „ Софиямед “, УМБАЛ „ Пълмед “ - гр. Пловдив, УМБАЛ „ Здраве “ - гр. Пазарджик, МБАЛ „ Здраве “ - гр. Велинград, МБАЛ „ Проф. Д. Ранев “ - гр. Пещера, МБАЛ „ Бургасмед “) и УМБАЛ „ Каспела “. Болничните вериги, които оферират сложна здравна помощ в съвсем всички посоки на медицината, се обърнаха към обществеността, с цел да изразят своята готовност да бъдат потребни в миг, в който съгласно тях е редно всички старания и целият вероятен медицински потенциал и запаси да бъдат ориентирани и ангажирани там, където могат да бъдат от голяма важност в битката от най-висока степен на значимост, пред която се изправя целия свят сега. 

Ето какво гласи позицията им
 
" Ние следим и осъзнаваме сериозността на опасността, която се трансформира в действителност и в нашата страна през последните седмици, и сигурно не сме безучастни към протичащото се. Още в самото началото на рецесията изпратихме декларация до институции, медии и обществеността за готовността си да се включим в обединените старания на държавните институции и структури и участваме интензивно във всички регионални спешни щабове. С цел отбягване на всевъзможни спекулации в обществото, в този момент наново заявяваме цялостната си готовност и желание да подкрепим Националния спешен щаб с всичките си налични запаси. Нашите лекари и медицински експерти в базите, които покриват забележителна част от популацията на страната, към този момент работят в изискванията на изключителна обстановка, поради откриването и разпространяването на от ден на ден инфектирани от COVID-19 на територията на страната и упования пик на заболеваемостта през идващите седмици, а може би и месеци. 
 
Бихме желали обаче да ви уверим, че можете да разчитате на нас като лечебни заведения в сферите и опциите, в които имаме човешки и софтуерен потенциал, подготвеност, познания, опит и подготовка. Смятаме, че като неразделна част от опазването на здравето на страната, можем да бъдем в допълнение потребни, а всяка здравна опция, с която България разполага сега, би трябвало да се има поради в изискванията на цялостна готовност за справяне с казуса. 
 
Ще бъдем в действителност задоволени, в случай че нашите запаси и благоприятни условия, желанието и призванието на нашите медицински експерти да изпълнят оптимално своя дълг към обществото, допринесат за запазване на живота и здравето на допустимо най-голяма част от нашия народ.
 
С подготвеност бихме приели обмисляне на диалози и последващи стъпки с държавните институции и Националния кризистен щаб за битка ковид за интензивно съдействие в битката с новия вирус във всички сфери, в които можем да предложим квалифицирана и високоспециализирана помощ ".

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР