Най-големите германски автопроизводители - Volkswagen AG, Daimler AG, BMW AG

...
Най-големите германски автопроизводители - Volkswagen AG, Daimler AG, BMW AG
Коментари Харесай

Германските производители изтеглят 5,3 милиона автомобила за смяна на софтуера

Най-големите немски автопроизводители - Volkswagen AG, Daimler AG, BMW AG и Opel, се съгласиха да изтеглят в сервизите си 5,3 млн. автомобила, оборудвани с дизелови мотори. На машините ще бъде заменен софтуера на моторите, като задачата е намаляване на излъчванията на азотния диоксид. Решението бе взето на среща в Берлин, в която участваха представители на асоциацията на автомобилните производители в страната и на държавното управление. Отбелязва се, че в цифрата 5,3 млн. включва към този момент отзованите в сервизите коли на Volkswagen, които са 2,5 млн. на брой и също ще бъдат ремонтирани.

Срещу задължението да сменят софтуера на дизеловите коли от страна производителите, държавното управление на Германия няма да не разрешава транспортните средства с подобен вид мотори, а единствено ще вкара нови условия за равнищата на нездравословните излъчвания. При по-новите модели то ще бъде реализирано с смяна на софтуера, което ще понижи разноските на компаниите-производители. На собствен ред те дават обещание, че ще поемат всички разноски по ремонта на колите. Той ще отнеме не повече от половин час, като няма да утежни главните характерности на транспортните средства, най-много мощността им и разхода на гориво.

Повечето от колите, които ще бъдат ремонтирани, дават отговор на стандарт Евро-5, само че има и такива с най-новия - Евро-6. Според специалисти, с признатото решение немските производители печелят две съществени неща - пари и време. Големите концерни се нуждаят от средства, които ще дойдат точно от продажбата на дизелови коли. Парите ще бъдат вложени в създаването на технологии за електрически транспортни средства, като задачата е да бъде наваксано изоставането от водача в този бранш Tesla, както и от набиращите скорост производители на екологично чисти транспортни средства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР