Най-големите деца на Силвио Берлускони Марина и Пиер Силвио ще

...
Най-големите деца на Силвио Берлускони Марина и Пиер Силвио ще
Коментари Харесай

Берлускони е завещал контрола върху семейния бизнес на двете си най-големи деца

Най-големите деца на Силвио Берлускони Марина и Пиер Силвио ще споделят мажоритарния надзор върху бизнес империята, която той основа, съобщи източник, осведомен с въпроса, откакто наследството на някогашния министър председател беше отворено, съобщи " Ройтерс ".

Марина и Пиер Силвио Берлускони, които към този момент имат изпълнителни функции в част от бизнеса му, ще имат равни дялове на обща стойност към 53% в фамилната холдингова компания Fininvest, сподели източникът, потвърждавайки по-ранна информация от организация АНСА.

Марина управлява Fininvest, до момента в който Пиер Силвио дава отговор за телевизионния бизнес MFE-MediaForEurope, който от дълго време е перлата в фамилната корона.

 Милиардерът Берлускони внесе пародия в италианската политика Милиардерът Берлускони внесе пародия в италианската политика

Петте деца на Берлускони по-рано споделиха в изказване, че " нито един акционер няма да упражнява повсеместен самостоятелен заобиколен надзор върху Fininvest SpA, упражняван преди този момент от татко им ".

Барбара, Елеонора и Луиджи Берлускони, трите деца от втория му брак, са взели участие по-малко в фамилния бизнес.

Берлускони, на 86-годишна възраст, е взел решение за наследството си още през 2006 година, демонстрира копие от наследството, забелязано от " Ройтерс ". Той е подписал наследството си с думите: " Благодаря, доста обич за всички вас, вашият татко ".

100 млн. евро за партньорката му

Берлускони е оставил по 100 милиона евро на Марта Фашина, негова партньорка все още на гибелта му, и на по-малкия си брат Паоло, съгласно копието на наследството.

Той също по този начин е оставил 30 милиона на Марчело Дел`Утри, дълготраен бизнес сътрудник и непосредствен другар, който беше наказан за скрито съглашение с мафията през 2014 година

Берлускони нямаше подписан брак с Фашина, която е на 33 години.

Завещанието беше в незапечатан плик от 19 януари 2022 година, дата, съвпадаща с един от случаите, когато Берлускони беше признат за лекуване в миланската болница " Сан Рафаеле ".

По това време четирикратният министър председател и водач на консервативната партия " Форца Италия " водеше несполучлива кандидатура за президент.

 Силвио Берлускони и неговите смешки, гафове и вицове Силвио Берлускони и неговите смешки, гафове и вицове

Берлускони, който основа бизнес империя, основана на недвижими парцели и по-късно телевизия, умря в Милано. Той страдаше от и неотдавна белодробна зараза.

Берлускони притежаваше и " Монца ". Неговите имуществени активи включват вила " Сан Мартино ", в град Аркоре покрай Милано, където прахът му се съхранява.

Други парцели включват вила " Чертоза " на Коста Смералда в Сардиния, където той беше хазаин на водачи, измежду които съветския президент Владимир Путин и някогашния английски министър председател Тони Блеър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР