Най-големите британски супермаркети предупредиха правителството, че е необходима "спешна намеса",

...
Най-големите британски супермаркети предупредиха правителството, че е необходима "спешна намеса",
Коментари Харесай

Британските супермаркети искат спешна намеса за осигуряване на доставки за Северна Ирландия

Най-големите английски супермаркети предизвестиха държавното управление, че е нужна "спешна интервенция ", с цел да се предотврати доста нарушение при доставките на храни в Северна Ирландия през идващите месеци, оповестява Ройтерс.

Англия към този момент не е част от единния пазар и митническия съюз на Европейския съюз, само че управляваният от Англия район Северна Ирландия е стъпил и в двата лагера - част е от митническата територия на Обединеното кралство, само че към момента е в сходство с разпоредбите на единния пазар на артикули на Европейски Съюз, съобщи БНР.

Въпреки тримесечния гратисен интервал по някои от новите двустранни правила, някои лавици на супермаркетите в Северна Ирландия са празни от началото на годината, като компаниите се мъчат да внасят пресни артикули от Англия.

Шефовете на групи от супермаркети, в това число Tesco, Sainsbury's, Asda и Marks & Spencer писаха на английския вицепремиер Майкъл Гоув, с цел да издигнат въпроса.

В писмото, забелязано от организация Ройтерс, те означават, че актуалният гратисен интервал за банален надзор по изпращането на храни до Северна Ирландия завършва на 31 март и декларират, че е значимо дълготрайно решение да бъде контрактувано с Европейски Съюз преди края на период.

"Всички наши бизнеси и снабдители вложиха доста през последните няколко месеца, с цел да избегнат спирания на доставките, само че това ще стане неизбежно, в случай че бъдат признати предложенията, регулиращи придвижването на хранителни артикули от Англия до Северна Ирландия “, се споделя в него.

"Осъзнаваме, че Европейската комисия би трябвало да види по-голямо сходство, с цел да поддържа отстъпките, които тя даде посредством протокола за Северна Ирландия, само че актуалните оферти, увеличената администрация и узаконяването в толкоз къс период са неприложими.

Изпълнителните шефове на супермаркетите приканиха Майкъл Гоув да сътвори специфична работна група, която да координира държавните организации за консолидиране на митническия и хранителния надзор.

Големите вериги супермаркети желаят държавното управление да се съгласи с Европейски Съюз, че е належащо повече време за въвеждане на нова система.

"Приемаме, че би трябвало да се реализира явен прогрес до 1-ви април. Дотогава обаче се нуждаем от увещание, че настоящият развой, учреден на скица на приближен търговец, не се трансформира, до момента в който не бъде контрактувано нейна работеща подмяна ", написа още в писмото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР