Най-евтиният газ в момента е от руснаците и когато руснаците

...
Най-евтиният газ в момента е от руснаците и когато руснаците
Коментари Харесай

Александър Вучич: Ще платим да дойде евтиния руски газ през България

Най-евтиният газ сега е от руснаците и когато руснаците внесат съветския газ в България, ще платим, с цел да стигне и до нас, съобщи сръбският президент Александър Вучич в изявление за " Пинк ТВ " преди визитата на Путин в Белград тази седмица.

Той уточни, че що се отнася до втечнения природен газ, който го притискат да внесе, той е два пъти по-скъп и Западът няма да може да заплати тази политическа цена.  " Нямам никакъв идеологически проблем. Дайте ми на ниска цена газ, едвам очаквам, само че още не съм го видял ", добави Вучич.Вучич уточни, че не желае двойно по-скъп газ по политически аргументи, защото би се оказал под напън и че неговата работа е да обезпечи на жителите най-евтиния газ.

Той акцентира, че за разлика от тези, които ненавиждат руснаците, сърбите постоянно са казвали, че са русофили, частично тъй като харесват съветската литература, само че работата му не е да приказва за литература. " Работата ми е да повеждам политика и да спазвам дали сърбите имат газ ", добави Вучич.

Вучич сподели, че се наслушал на истории за идването в Сърбия на газ от газопроводите ТАП и ТАНАП, само че че персонално президентът на Азербайджан, самият Алиев му споделил, че няма задоволително азербайджански газ за Сърбия, тъй като отива за Албания и Италия.

" Трябва да изградим тръбопроводи и да забележим от кое място ще получим газ. Наслушал съм се на истории от света, че газ ще пристигна от газопроводите ТАП и ТАНАП. Когато бях с президента на Азербайджан Илхам Алиев и желаех газ посредством ТАНАП, той ми сподели, че няма газ за нас. Когато идват от Запад, непрекъснато споделят, че ще одобряваме газ от ТАП и ТАНАП, единствено да не взимаме съветски газ, нищо че и в тези тръбопроводи няма газ ”, изясни той.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР