Най-евтината Tesla все още се среща доста рядко по пътищата

...
Най-евтината Tesla все още се среща доста рядко по пътищата
Коментари Харесай

Consumer Reports: Tesla Model 3 не става

Най-евтината Tesla към момента се среща много рядко по пътищата на Съединени американски щати, само че няколко американски издания към този момент организират дълготрайни проби на електрическия автомобил. За страдание на Илон Мъск оценките им за потребителските качества на Model 3 не са по никакъв начин ласкави.

Най-остри рецензии насочва авторитетното издание Consumer Reports, което непосредствено произнася присъда "непрепоръчителен ". От списанието настояват, че Model 3 страда от "големи дефекти " на спирачките, возията и контролните уреди.



От Consumer Reports са измерили 46 метра спирачен път от 97 до 0 км/ч, което е "далеч по-зле от която и да било модерна кола, тествана от изданието ". Резултатът на Model 3 е със 7 фута (2.13 м) по-слаб от този на пикапа Ford F-150.



Проблеми по време на дълготрайния тест създавал и огромният 15-инчов сензорен екран, от който се ръководят всички функционалности на електрическия автомобил. Според изпитателите боравенето с него е извънредно комплицирано, даже обикновена задача като стартирането на климатика лишава доста време и отвлича вниманието на лидера от пътната конюнктура.



Слаба оценка получава и комфортът на Model 3. От Consumer Reports намират возията за прекомерно твърда, задните седалките - за неуместни, а шумоизолацията при високи скорости - за меко казано неефективна.

От изданието въпреки всичко признават, че са впечатлени от динамичните характерности и пътното държание на дребната Tesla. Model 3 е съумял да измине повече километри от който и да било различен електрически автомобил, тестван от Consumer Reports - 563.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР