Най-елитният и очакван приз за млади творци в България Награда

...
Най-елитният и очакван приз за млади творци в България Награда
Коментари Харесай

Явлението Александър Лазарков – номиниран за Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев“

Най-елитният и предстоящ приз за млади създатели в България Награда за Полет в Изкуството „ Стоян Камбарев “ ще бъде връчен на 26-и априлза тринадесети следващ път. Всяка година церемонията е предстояща с голямо неспокойствие, изключително от номинираните. И тази година борбата ще бъде повече от оспорвана, поради невероятните им качества и безспорни триумфи.

Победител в категория ВИЗУАЛНИ ИЗКУСТВА е Александър Лазарков (22г.) -изумителен образен актьор, определен от влиятелното жури поради безспорните си качества, неподправения му разсъдък, нюх и мироглед към настоящия живот на актуалното изкуство. Смел в експериментирането с изразни средства, той не стопира да изненадва с нови тълкования на тематики от сферите на биологията, екологията, химията, физиката и логиката на психиката.

Първият му професионален допир с изобразителното изкуство е една експозиция единствено за възпитаници в зала " България ". Александър приключва „ Графика “ в Националната Художествена Академия. Толкова се увлича в това, което прави, че стартира да взе участие интензивно в групови изложения. С присъединяване в изложения и състезания идват и премиите, първата, от които е 3-то място в Националният конкурс за бърза схема 2017 година Най-голямото самопризнание идва през 2020 година, когато печели състезанието Cubos del tentaciones в Билбао, Испания.

През 2021 година Александър Лазарков е номиниран и за най-сериозната премията за млади художници - БАЗА.

Ето какво показа младият художник:

„ Изкуството за мен е метода да виждаш и пресъздаваш нещата по метод, който е пречупен през личната ти призма на виждане и схващане. Да виждаш неща, които другите не виждат. Моментът, който е най-удовлетворяващ за мен е, когато хората могат да се допрян до основаното от мен и то по някакъв метод остане в съзнанието им. “

Останалите номинирани за Наградата за Полет в Изкуството „ Стоян Камбарев “ са балерината Емона Георгиева, театралният режисьор Бюрхан Керим, контрабасистът Калина Андреева и първата от години насам двойна актьорска номинация за Йоан Попов и Александър Григоров.

Пет номинации, един притежател на мечтаната премия! Победителят ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична награда в размер на 3 000 лева! Най-важното обаче е, че освен той, само че и всички номинирани ще получат сериозна поддръжка за реализирането на съответни техни арт планове и ще станат част от фамилията на Фондация „ Стоян Камбарев “, която дава криле и сбъдва фантазиите на младите и надарените.

Кой ще завоюва Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия сценичен режисьор Стоян Камбарев, дефинира жури, в което влизат членовете на Фондацията отпред с Председателя на УС, актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация „ Стоян Камбарев” ще се състои на 26-и април в JOY Station. Именно тогава онлайн публиката за четвърти път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет).

3-ма млади кинорежисьори, селектирани от влиятелно интернационално жури, ще снимат и показват 5 минутен игрален филм единствено за 5 дни. Имената на определените финалисти са Антоний Христов, Лора Маркова и Орлин Менкаджиев. Един от тях ще заслужи статуетка и 10 000 лева за идващия си филм, след гласоподаване онлайн от всички посетители на Церемонията.

Водещ на церемонията още веднъж ще бъде Ники Кънчев, а публиката ще се наслаждения на класно шоу - кино, музика и незабравими страсти!

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „ Стоян Камбарев “ е включена в Националния културен календар на Министерство на културата и е част от Календара на културните събития на Столична Община. Осъществява се с поддръжката на Министерството на Културата и Столична Община, с формалното партньорство на УниКредит Булбанк, БОН МАРИН, РИСК Инженеринг, Разсадник НАНОВСКИ и с помощта на КАРИ Резидънс, IDEAcomm,Технополис, MERCI, Prime Development, SSG, Винарска маза Катaржина Естейт, Rois и Sofia Residence Boutique Hotel.

Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.

Абонирайте се и последвайте Фондация „ Стоян Камбарев “:

YouTube

Instagram

FB
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР