Най-ефикасна е техниката, съставена от шест стъпки, която се препоръчва от

...
Най-ефикасна е техниката, съставена от шест стъпки, която се препоръчва от
Коментари Харесай

Лекари: Обикновеното миене на ръце не убива бактериите. Ето какво трябва да правите:

Най-ефикасна е техниката, формирана от шест стъпки, която се препоръчва от Световната Здравна Организация (СЗО).

Търкането на ръцете със сапун 20 секунди напълно не е задоволително, с цел да бъдат отстранени бактериите. Британски лекари откриха, че най-ефикасна е техника от шест стъпки, която изисква с 25% повече време, заяви в. “Mail on Sunday ”, представен от Българска телеграфна агенция.

Методът, включващ цели шест стъпки за миене на ръцете се предлага от Световната здравна организация. При него ръцете първо се намокрят, по-късно се насапунисват и стартира търкането.

Първо се търкат дланите с изпънати прибрани пръсти, по-късно дланта на едната ръка минава върху гърба на другата, като в това време се търка сред пръстите. Третият стадий е длан в длан, като пръстите влизат един сред различен.

При четвъртия стадий пръстите се свиват, хващат се дланите и се търкат. След това хубаво с едната ръка се разтърква целия палец на другата. Накрая дланите добре се измиват с пръстите на другата ръка.

Учените от Glasgow Caledonian University в Шотландия са определили, че това е най-ефикасния способ, като са следили 42 лекари и 78 медицински сестри по какъв начин мият ръцете си след работа с пациенти. Те са употребявали сапун на алкохолна основа и са ги изследвали какъв брой бактерии остават по кожата им.

Желаем триумф на търпеливите…

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР