Най-доброто за страната е да има стабилно правителство по време

...
Най-доброто за страната е да има стабилно правителство по време
Коментари Харесай

Асен Василев: Експертно правителство ще е най-вредното нещо за страната

" Най-доброто за страната е да има устойчиво държавно управление по време на поредицата нови рецесии, които се обрисуват. Виждаме, че войната в Украйна ескалира, инфлацията в еврозоната ескалира, има съществено разбъркване в пазарите, еврото спадна по отношение на $. Към рецесиите, които имахме досега, се обрисуват най-малко още 2-3, които да се насложат тази зима, ще би трябвало да има работещ парламент, с цел да може да се реагира съответно. Експертно, завоалирано, което няма ясно болшинство зад него, би било най-вредното нещо за страната. Това значи още безвремие ".

Това съобщи пред държавното радио съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев, някогашен вицепремиер и министър на финансите.

По думите на Василев отводът на Политическа партия да договарят за държавно управление с ГЕРБ е същинската националноотговорна позиция:

" ГЕРБ би трябвало да провеждат развой на договаряне и с Движение за права и свободи и " Възраждане ", с които смъкнаха държавното управление. Ако те не съумеят, тогава мандатът ще пристигна при нас. Тогава ние ще се опитаме да организираме развой. Дали той ще успее - двоумя се, защото с Демократична България и Българска социалистическа партия нямаме задоволително депутати. Трудно ще се сглоби нещо, само че това не значи, че не би трябвало да се опитва ".

Василев беше безапелационен, че държавно управление без политически фигури не съществува. " Президентът Радев с това, че не поддържа Украйна да стартира развой по участие в НАТО, надскочи пълномощията си. Тази позиция е извънредно неверна и нездравословна за България ", съобщи Асен Василев и изрично уточни, че Политическа партия ще поддържа предложение за предоставяне на оръжие за Украйна.

Бившият вицепремиер разяснява, че някои от министрите в служебното държавно управление не се оправят добре и уточни енергетиката.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР