Най-доброто в за справяне със сигналите с домашното насилие е,

...
Най-доброто в за справяне със сигналите с домашното насилие е,
Коментари Харесай

Адвокат не вижда как мерките на властта ще дадат кураж на жертвите на домашно насилие

Най-доброто в за справяне със сигналите с домашното принуждение е, че има организационна конструкция сред министерствата и синхронизиране на институциите . Това мнение изрази пред Нова телевизия юрист Ивета Анадолска.

По думите ѝ ограниченията с изключение на, че са пожелателни, дали това ще даде кураж на жертвата да се оплаче е обособен въпрос. Тя не счита, че ограниченията на властта ще оказват помощ на жертвите на домашно принуждение да потърсят помощ. Всичко се прави официално и по тази причина няма резултати . За да се получи резултат, ограниченията би трябвало да бъдат съответни и първите лъчи на вяра могат да се видят най-рано след година, уточни юрист Анадолска.

Тя посочи, че има зараза освен във връзка с домашното принуждение, само че се неглижират други съществени държания на принуждение. Насилието в учебните заведения и отношението към младото потомство към насилието е развлечение и шоу, разяснява юрист Анадолска.

Според нея хубаво е, че държавното управление има концепция да се занимава с насилниците, само че нямат концепция по какъв начин тъкмо да го създадат . Като се взимат превантивни ограничения по какъв начин да се отбрани жертвата от насилниците, би трябвало да се вземат ограничения и какво да се направи във връзка с насилника. Не може един принудител да се промени от през днешния ден за на следващия ден, уточни юрист Анадолска, която настоя да се създадат стратегии, в които да се включат психолози, с цел да работят с насилниците.

Психологът Лилия Стефанова добави, че насилието е на всички места, в това число и в езика на говорене. Жертвите на домашно принуждение е значимо да получат поддръжка, настоя Стефанова и добави, че когато осъзнаят, че са подложени на систематично домашно принуждение нямат престиж в лицето на родителите си, на които да се облегнат и са тотално изолирани от естествения свят.

" Злото съществува като корен в индивида, само че се подхранва в средата " , разяснява Лилия Стефанова.
 Интимна връзка, с цел да има домашно принуждение: мъж, жена и продължителност от 60 дни
Интимна връзка, с цел да има домашно принуждение: мъж, жена и продължителност от 60 дни

Това гласят признатите промени в Наказателния кодекс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР