Най-доброто решение остава проверката на фактите. Трябва да се сравняват

...
Най-доброто решение остава проверката на фактите. Трябва да се сравняват
Коментари Харесай

Чешки журналист: Глупаво е да се нарича военна операция, очевидно става дума за война

" Най-доброто решение остава инспекцията на обстоятелствата. Трябва да се съпоставят другите канали на информация, а за разпространителите на агитация са нужни по-сериозни ограничения. Трябва да се знае по какъв начин се развива войната в Украйна без агитация. Глупаво е да се назовава " военна интервенция ", за всички е явно, че става дума за война. Има разнообразни типове дезинформация, огромна част се популяризира във Facebook. Това дава разнообразни претекстове на хората, някои популяризират теории на конспирацията, други имат политически претекстове ", съобщи в ефир шефът на библиотеката " Вацлав Хавел " в Прага проф. Михаел Жантовски.

" Не всички могат да доближат до огромни групи хора, само че има такива, които са добре финансирани, следени и проведени от политическите сили. Те доближават до голям брой хора посредством медиите. Не имам вяра че живеем в ера на постистината. Истината постоянно е значима, в актуалния свят има доста способи да се популяризира подправена информация посредством технологиите и с това би трябвало да свикнем ", добави той.

" Не съм склонен с твърдящите, че истината към този момент не е от голяма важност. Истината има стойност в случай че застанеш зад казаното. Проблемът е, че информацията идва от доста анонимни източници. Трябва да има метод по какъв начин информацията да се свърже с източника. Така по-лесно ще можем да преценим кое е истина и кое не ", уточни проф. Жантовски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР