Най-доброто от американската сцена за съвременен танц идва в Пловдив

...
Най-доброто от американската сцена за съвременен танц идва в Пловдив
Коментари Харесай

Най-доброто от американската сцена за съвременен танц идва в Пловдив и България за първи път през 2018 г.

Най-доброто от американската сцена за актуален танц идва в Пловдив и България за първи път през 2018 година. Това стана ясно в петък на специфична конференция в заседателната зала на Община Пловдив, която бе показана американската платформа за актуален танц „ Spotlight: USA ”, селектирана от влиятелно интернационално жури.

Със съдействието на „ One Dance Week ” и „ American Dance Abroad ” пред българските фенове и пред професионална аудитория от над 50 програматори от 30 страни от 26 до 28 март 2018 година в Пловдив ще бъдат показани завладяващи и новаторски компании и хореографи от Съединени американски щати.

Спектаклите ще трансфорат града под тепетата в една от най-горещите точки за модерни изпълнителски изкуства в Европа. „ За нас е чест да бъдем хазаин на толкоз огромно събитие в региона на актуалните изпълнителски изкуства. В навечерието на Европейска столица на културата Пловдив – 2019 градът ни за следващ път демонстрира, че България може да има своето почтено място на европейската и международна културна сцена ”, разяснява кметът на Пловдив Иван Тотев.

От над 50 претенденти от цяла Америка в Пловдив са подбрани да гастролират 9 трупи и компании от 5 града. Четири от тях са от Ню Йорк – „ Camille A. Brown& Dancers ”, „ Dance Heginbotham ”, „ Jonah Bokaer Choreography ” и „ Palissimo Company ”, две са от Сиатъл – „ Degenerate Art Ensemble ” и „ Kate Wallich + The YC ”, а останалите три са „ Contra – Tiempo ” от Лос Анджелис, „ Fidget ” от Филаделфия и „ Tahni Holt Dance ” от Портланд.

Договорът за тяхното идване у нас бе подписан от заместник-кмета на Пловдив за културата и туризма Александър Държиков от българска страна и Каролелинда Дики, ръководещ шеф в „American Dance Abroad“ от американска страна.
 30pl4032-3  30pl4032-4  30pl4032-1  30pl4032-2
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР