Най-доброто обучение е присъственото. На всички ни се иска децата

...
Най-доброто обучение е присъственото. На всички ни се иска децата
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Присъственото обучение е най-доброто, но сега това не е разумно

Най-доброто образование е присъственото. На всички ни се желае децата да вървят на учебно заведение, само че в актуалната обстановка това не е рационално, сподели в Русе министърът на образованието Красимир Вълчев, помолен да разяснява позицията на профсъюз "Образование " към КТ "Подкрепа " отпреди няколко дни, че "тоталното прекосяване на цялата просветителната система в електронен режим е неверно педагогическо решение ".

Вълчев изясни, че при образование в електронна среда има по-ниска успеваемост на педагогическото взаимоотношение, бързо се намаляват тласъците за учене при учениците, страдат социализацията и зрението на децата, само че "това е по-добрата опция на никаквото образование ".

"Фактът, че като просветителна система се справихме по-добре с това обезщетително образование по отношение на други страни, разреши да не забавим просветителното развиване с година-година и половина. Факт е, че имаме дефицити, само че системата има механизми, които да ги компенсира. Пред учителите в идните месеци и година стои тази задача ", сподели министърът.
По думите му през юни тази година огромна част от учебните заведения, както и през предишното лято, ще реализират действия за превъзмогване на просветителни компликации.

"Надявам се през новата образователна година да имаме пълностоен учебен развой. Ние сме една от страните, които приоритизираха системата на образованието при имунизирането ", сподели още Вълчев.

По думите му към момента учебните заведения и детските градини са част от веригата на разпространяване на болестта.

"Репродуктивното ни число е 1.4. За да понижим натиска върху здравната система, би трябвало да го свалим под единица ", сподели Вълчев.

По думите му всяка среда способства малко или повече за разпространяването на инфекцията. Според него казусът на детските градини, на учебните заведения, на университетите е, че в образователните стаи учениците или студентите прекарват доста часове дружно. Колкото и децата да стоят с маски, постоянно има риск от разпространяване.

"Надяваме се до края на образователната година учениците да могат да се върнат за повече дни в учебно заведение ", сподели Вълчев.

Министърът осведоми, че към вчерашна дата има 9000 карантинирани учители и възпитаници в страната и общо към 700 инфектирани. От този брой учениците са невисок %.

Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР