Най-доброто на европредседателството е, че останалата част от континента ще

...
Най-доброто на европредседателството е, че останалата част от континента ще
Коментари Харесай

Британският посланик: Българите са много прагматични хора, особено когато става дума за Европа

Най-доброто на европредседателството е, че " останалата част от континента ще види какво има да предложи страната ви – и природата, и хората, и храната, и културата ", сподели английският дипломат Ема Хопкинс в изявление пред " Нова телевизия ".

Тя уточни, че занапред ще се разискват връзките сред Англия и ЕС-27 след Брекзит, " тъй че България до някаква степен ще е на горещото столче. () Ще би трябвало да играе роля на страна, която построява консенсус. "

Българите са доста прагматични хора, изключително когато става дума за Европа. Общуват с лекост, имам поради, че стигат елементарно до диалог, от който да излязат решения, уточни още тя.

По думите ѝ най-хубавите черти на българите са, че са новаторски и работливи, а положително усещане са ѝ създали цифровите благоприятни условия и неправителствения бранш в страната.

По въпроса за корупцията, посланикът призна, че е получавала сигнали от британския бизнес. " Но това е въпрос, с който България се бори като всяка страна в света. Да имаш ефикасна тактика да се бориш с корупцията, това е значимото, да имаш ресурсите и политическата воля. България обръща внимание на това, придвижва законодателство. Виждала съм работата и на прокуратурата, и на престъпната полиция. Има някои триумфи в последно време в битката с проведената престъпност ".

Посланик Хопкинс назова визитата на българския министър председател Бойко Борисов в Лондон предишния месец " доста ползотворно ". " Пихме чай, ядохме кекс, обсъждахме сигурността, Брекзит, българския акцент върху Западните Балкани ", заключи тя и сподели, че ще предложи на премиера Тереза Мей, която ще пристигна в България през май, да види храм-паметника " Александър Невски " и да опита гювеч.

За българите на Острова след Брекзит

" Можем да уверим българите, които в този момент са там, че могат да имат статут на уседналост и това ще остане. И на всеки, който е във Англия, до самия миг, в който излезем през март 2019 г, ще е разрешено да остане, даже да няма престой от 5 години, до момента в който направи 5 години. Имат право да си вземат и фамилията ", сподели посланикът.

За Истанбулската спогодба

" Бях разочарована, когато прочетох част от разискванията ", съобщи тя. " Това не е Конвенция за признаването на нови форми на половост, не е за това да разрушава фамилните устои. И усетих, че част от мненията показаха погрешно наличието на документа. Във Англия имаше проучване, в което 7-годишни трябваше да нарисуват по какъв начин наподобява военен водач, инженер и доктор. 95% от децата рисуват мъже за всички тези три обществени функции. Не желая моите две дъщери да израснат с мисълта, че не могат да вършат тези неща. Трябва да разбием тези стандарти за половете, че дамата би трябвало да си стои у дома, а мъжът да носи прехраната. Можеш да правиш всичко, което искаш, като човешко създание. Много значима насочна точка е това за България. () Мисля, че с Конвенцията се злоупотребява с политически цели. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (33)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР