Най-доброто, което може да направи новият здравен министър е да

...
Най-доброто, което може да направи новият здравен министър е да
Коментари Харесай

Доц. Мангъров със съвет към новия здравен министър

Най-доброто, което може да направи новият здравен министър е да анулира безумните ограничения и хората да се върнат към естествения си метод на живот. Това сподели инфекционистът доцент Атанас Мангъров за предаването “Добър ден, България” на Радио „ Фокус”.

По думите му пандемията си върви без значение кой е министър. Най-вероятно към края на лятото - началото на есента ще завърши. Няма какво толкоз да се ръководи, счита доцент Мангъров.

Според него, с цел да се овладее епидемията, би трябвало вирусът да премине през минимум 70% от популацията.
„ В момента имаме към 1 млн. имунизирани и 400 хиляди потвърдено инфектирани, което е три пъти по-малко от действителните случай. Би трябвало да имаме към 3 млн., които имат имунен отговор на коронавирус.

При население от 6-7 милиона, явно краят не е надалеч. Реално никой не може да каже дали ще има четвърта вълна, тъй като няма точни статистически данни, това са мои калкулации, които не почиват на точна статистика ".

Доц. Мангъров добави, че не би предложил на никой родител да постави ваксина на детето си, защото те не са задоволително добре изпитани за възрастни, а пък за деца – още по-малко.

Той посъветва хората да се успокоят и да се върнат към естествения си метод на живот. Според него най-лошото на досегашния НОЩ, който не липсва, по думите му - на никой, е, че е плашел хората.

По отношение на високата заболеваемост от COVID-19 в Индия, инфекционистът разяснява, че данните се показват манипулативно.

„ Това е доста манипулативно, тъй като се споделя 400 хиляди души новозаразени за ден, само че това е страна с 1 милиард и 400 милиона души, което подхожда на към 2 хиляди души при нас, по отношение на популацията на България”.

Доц. Атанас Мангъров добави, че до момента не е видял човек изкарал, какъвто и да било вид, на коронавирус да се болести от различен вид. „ Няма по какъв начин човек изкарал един път инфекцията да се болести още веднъж. Ако това се случи, е извънредно рядко “, акцентира доцент Атанас Мангъров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР