Най-доброто, което могат учените обаче е да определят какъв вид

...
Най-доброто, което могат учените обаче е да определят какъв вид
Коментари Харесай

Учени в Русия разработиха технология за реконструкция на сънищата

Най-доброто, което могат учените обаче е да дефинират какъв тип сън е сънувал човек

Нова съветска технология за реорганизация на сънищата ще оказва помощ при възобновяване след инсулти и ковид, описа за РИА " Новости " генералният шеф на компания " Нейроботикс ", участик в отрасловия съюз NeuroNet на Националната технологическа самодейност (НТИ) Владимир Конишев, предава Russia Beyond.

По негови думи компанията е създала апаратно-програмен комплекс - неврослушалки, които са свързани с приложение на телефона или компютъра.

Слушалките улавят сигнала от електроенцефалограмата, разчитат мозъчната интензивност на повърхността на главата и по този начин получават данни за положението на мозъка. Тази технология може да се употребява и за реорганизация на сънища - защото мозъчната интензивност продължава по време на сън, може да се дефинира какъв тип сън е сънувал човек.

" Разработеният апаратно-програмен комплекс разрешава локализиране на източника на интензивност в мозъка на разнообразни аудиовизуални тласъци, а след това и образованието му посредством биологическа противоположна връзка (невроБОС). В рамките на рехабилитация след инсулт е доста значимо допустимо най-скоро да се стартират тренировки, с цел да се запазят непострадалите невронни връзки и да се стартира образуването на нови. По време на сън човек постоянно е по-възприемчив и това време също може и е нужно да се употребява за възобновяване ", описа Конишев.

Той също по този начин заяви, че технологията може да се приложи в доста сфери. В момента на пазара интензивно се внедряват неврослушалки за възобновяване след ковид.

" Това са психически тренинги, ориентирани към възобновяване на положението на дълбока релаксация (състояние, при което тялото се възвръща добре, сходен резултат може да се реализира също и по време на продължителни медитативни практики)... Разработката може да се употребява и за неврокорекция на деца с разстройства от аутистичния набор и други проблеми в развиването ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР