Най-добрият вид хардуер е безплатният, но не и в този

...
Най-добрият вид хардуер е безплатният, но не и в този
Коментари Харесай

Мениджър, откраднал хардуер на стойност 250 хиляди долара влиза в затвора за 3 години

Най-добрият тип хардуер е безплатният, само че не и в този случай

Емил Василев преди 7 секунди 0 Сподели

Най-четени

Изкуствен интелектЕмил Василев - 18:30 | 08.12.2023

20 специалности, които най-вероятно ще бъдат сменени от ИИ

НаукаЕмил Василев - 20:42 | 08.12.2023

Учени от Съединени американски щати и Китай са основали ДНК нанороботи, които могат да се копират до безконечност

IT НовиниДаниел Маринов - 19:41 | 09.12.2023

Гугъл ще закрие още един от продуктите си през април идната година и това е значим сигнал

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Матю Хъдсън – продуктов управител в Chillblast (компания систематичен интегратор в Обединеното Кралство) е бил заловен, че е крадял компютърен хардуер на стойност близо 250 000 $ (200 000 паунда) и по-късно го продавал в eBay. Това се случвало в продължение на няколко години. Той е направил кражбата благодарение на някогашен чиновник на име Даниел Кий. Двамата бяха приети за отговорни в съда през днешния ден, където бяха наградени за напъните си с отнемане от независимост за интервал от 3 години.

Крадците са продали към 30 преносимия компютър, 10 настолни системи, 50 видеокарти и огромен брой устройства за предпазване и монитори. Кражбите са се случили по време на пандемията от COVID-19 и взрива на добива на биткойн, тъй че доста от тези съставни елементи, изключително видеокартите е можело елементарно да се продадат на цени много по-високи от тези на дребно.

Тъй като Хъдсън е съумял да се възползва от доверието на сътрудниците си, с помощта на позицията си и достъпа си до контролните описи за инвентаризация и потребителските заявления, той е съумял да се измъкне от отговорност в продължение на 7 години – от 2013 до 2019 година. Кий оказал помощ на Хъдсън да продаде тези откраднати артикули и двамата си поделят облагите от продажбите им.

Разкриването на схемата лишава няколко години, защото Хъдсън е бил доста добър в прикриването на следите си до 2019 година. Хъдсън манипулирал равнищата на складовите наличия, крадял продукти от потребителски връщания и правел новите продукти в инвентара недостъпни, като показвал продуктите като върнати. Служител обаче забелязал специфичен бележник, който единствено компанията можела да има на склад, разгласен за продажба в Gumtree.

На идващия ден Хъдсън бил отхвърлен от работа, само че се опитал да се измъкне по не изключително чист метод, като предложил писмо за овакантяване без предубеждения и възобновяване на разноските за откраднатите артикули. От Chillblast отхвърлили офертата и поискали връщането на служебния преносим компютър. Служител на Chillblast тествал преносимия компютър му, преди твърдият диск да му бъде върнат от съображения за отбрана на персоналните данни и разкрил още уличаващи доказателства, защото съдържал аварийно копие на телефона му, като по този метод разкрил незаконната интервенция.

Хъдсън и Кий са задържани през 2019 година, само че полицията им повдига обвинявания едвам през тази година. Накрая Хъдсън е наказан на 3 години и 8 месеца затвор на 7 декември. Той ще изтърпи половината от присъдата в пандиза, а останалата част ще бъде изтърпяна под домакински арест. Вчера неговият съизвършител, Даниел Кий, беше наказан на 2 години затвор, откакто беше приет за виновен за продажбата на крадени артикули на стойност към 109 000 английски лири.

Общата приблизителна стойност на откраднатите артикули е почти 250 960 щатски $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР