Най-добрият спътник на ThinkPad – така Motorola представя новия си

...
Коментари Харесай

Lenovo ThinkPhone - премиум функции в интеграция с ThinkPad


„ Най-добрият сателит на ThinkPad ” – по този начин Motorola показва новия си смарт телефон
(снимка: Motorola)

Един от забавните анонси при започване на новата 2023 година е смарт телефонът Lenovo ThinkPhone by Motorola – устройство за бизнес консуматори, което цели да предложи и зживяване, познато от преносимите компютри ThinkPad. „ Н ай-добрият сателит на ThinkPad ” – по този начин Motorola показа новия смарт телефон, чиято премиера съответствува с 30-годишния празник на марката ThinkPad.

ThinkPhone идва с набор от първокласни спецификации, съчетани с неповторим дизайн, и се интегрира безпроблемно с ThinkPad, като да вземем за пример най-новия ThinkPad X1 Carbon Gen 111, в който са вградени и редица усъвършенствания в региона на сигурността.

Потребителите на ThinkPhone ще разполагат с цялостен набор от функционалности за сигурност и поддръжка, подкрепени от ThinkShield – платформа за сигурност със профилиран хардуер, програмен продукт и процеси, гарантиращи сигурността на цялото устройство.

ThinkPhone идва с огромен 6,6-инчов FHD+ екран и мощна батерия за 36 часа работа
(снимка: Motorola)

Бизнесът може да разчита, че Think устройствата са изцяло предпазени, с помощта на усъвършенстваните хардуерни решения за сигурност, основани на изкуствен интелект, като да вземем за пример Moto Threat Defense. Освен това фирмите могат безпроблемно да внедряват Think устройствата при крайните консуматори благодарение на Zero Touch и да ги ръководят с решения като Moto OEMConfig и Moto Device Manager.

Новото устройство се предлага и с Moto Secure – приложение, което служи като център за детайли, свързани със сигурността и поверителността. В композиция с Moto OEMConfig или Moto Device Manager, ИТ админите могат отдалечено да конфигурират функционалностите на Moto Secure на Think смарт телефоните – от настройките на изводи екран до мрежовите сигнали и кодирането на разположението на пиновете.

ThinkPhone идва и с Moto KeySafe – обособен процесор, работещ с Android, който прибавя в допълнение равнище на сигурност за по-добра отбрана на най-чувствителните данни в смарт телефона. Той изолира ПИН кодовете, паролите и криптографските ключове, като ги съхранява в среда, устойчива на операции, защитавайки данните от вътрешната страна на открито.

Освен тези функционалности за сигурност, устройството е сертифицирано по MIL STD 810H1 и е проектирано с леки арамидни нишки, по-здрави от стомана, алуминиева рамка от самолетен клас и Gorilla Glass Victus, тъй че да устоя на удари и изпускане от височина до 1,25 метра.

50MP Ultra Pixel камера обезпечава първокласно качество на изображението
(снимка: Motorola)

А документът IP68 значи, че ThinkPhone е планиран да устоя на запрашване и потапяне във вода с дълбочина до 1,5 метра и до 30 минути. Всичко това е поместено в резистентен дизайн. ThinkPhone разполага и с емблематичния, персонализиран Red Key (червен клавиш), красиво поместен в профил, за неотложен достъп до най-важните приложения и консолидиране с компютъра.

Lenovo ThinkPhone by Motorola поддържа Think 2 Think съгласуваност, задвижвана от Ready For3 – набор от функционалности за работливост, които обезпечават на крайните бизнес консуматори безпроблемна интеграция с ThinkPad.

Think 2 Think преживяването включва:

Всичко в ThinkPhone е проектирано с мисъл за продуктивността. Motorola работи с сътрудници като Microsoft, с цел да предложи устройството с авансово заредени мобилни приложения Microsoft 365, Outlook и Teams. Това улеснява започването на работа с устройството – намиране на нужното наличие и принадлежности, редактиране или основаване на нови документи или потребление на комфортни за мобилните устройства функционалности, които разрешават на потребителите да сканират PDF файл с камерата или да диктуват документ с гласа си.

Потребителите на ThinkPhone ще разполагат с цялостен набор от функционалности за сигурност
(снимка: Motorola)

Motorola и Microsoft също по този начин работят дружно по спомагателни благоприятни условия, като прибавяне на „ push-to-talk ” посредством емблематичния червен клавиш на ThinkPhone, което разрешава на потребителите да реализират незабавна връзка в приложението Walkie Talkie посредством Microsoft Teams.

В резултат на партньорството на двете компании чиновниците могат да бъдат по-продуктивни посредством стрийминг на настолни компютри с Windows непосредствено на устройствата ThinkPhone. Те ще могат да употребяват своя ThinkPhone за по-сигурен достъп до персонализираните си Windows приложения, наличие и настройки, без значение от кое място работят.

Смартфонът се зарежда от мобилна платформа Snapdragon 8+ Gen 1, с помощта на която всичко се отваря незабавно и даже най-тежките работни процеси протичат безпрепятствено. Освен това ThinkPhone е оборудван с 5G технология и е съчетаем с Wi-Fi 6E – новия 6GHz Wi-Fi стандарт, който обезпечава най-бързите налични сега интернет връзки.

ThinkPhone идва с огромен 6,6-инчов FHD+ екран. Мощната батерия обезпечава над 36 часа работа на устройството. За презареждане ThinkPhone предлага 68W универсално TurboPower зарядно, което обезпечава сила за целия ден единствено с няколко минути зареждане. Това леко и даже джобно зарядно устройство е толкоз мощно, че може да зарежда и преносимия компютър или всяко USB-C устройство.

TurboPower зарядното обезпечава сила за целия ден единствено с няколко минути зареждане
(снимка: Motorola)

За да добави още повече премиум устройството, Motorola е вградила 50MP Ultra Pixel камера, която обезпечава първокласно качество на изображението при всеки видеоразговор, без значение от изискванията на осветеност. Тази флагманска Ultra Pixel камера оживява даже дребните елементи и снима фрагменти с изключителна изясненост и подробност.

Lenovo ThinkPhone by Motorola ще бъде разполагаем в България през селектирани канали за продажба към средата на първото тримесечие. Цената на смарт телефона към момента не е оповестена.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР