Най-добрият руски тенисист Даниил Медведев няма да прави драми, ако

...
Най-добрият руски тенисист Даниил Медведев няма да прави драми, ако
Коментари Харесай

Медведев ще приеме спокойно евентуална забрана за участие на Уимбълдън

Най-добрият съветски тенисист Даниил Медведев няма да прави драми, в случай че не бъде позволен още веднъж на присъединяване на “Уимбълдън ”, както беше предходната година.

„ Уимбълдън “ бе единствената конкуренция от Големия шлем през предходната година, която забрани присъединяване на тенисисти от Русия и Беларус, а политиката на шампионата през сегашния сезон се чака да бъде оповестена скоро.

„ Казах доста пъти и в този момент няма да кажа нищо ново – аз поддържам мира “, разяснява Медведев пред кореспонденти на надпреварата в Индиън Уелс, Съединени американски щати.

Заемащият шеста позиция в международната класация съобщи, че би желал да взе участие, само че няма да опита да повлияе на решението на уредниците.
 Неудържимият Медведев победи в Дубай Неудържимият Медведев победи в Дубай
„ Няма да взимам решение вместо тях или да им оказвам помощ да го създадат. Те сами би трябвало да решат по техните аргументи, както през предходната година “, съобщи Даниил Медведев.

„ Винаги съм казвал, че ще уважа решението. Играя там, където мога да играя. Тенисът е моя специалност, тъй че бих бил благополучен за играя на „ Уимбълдън “. Обичам този шампионат, само че в случай че не се случи, ще очаквам друга опция да се върна “, сподели още руснакът.

Шампионката от Откритото състезание на Австралия при дамите Арина Сабаленка от Беларус се изрече в същия дух, защото решението е отвън нейния надзор, само че акцентира, че възбрана от предходната година се е отразила.

„ Реакцията на някои хора и някои други неща ме накараха да се усещам в действителност зле – виновността не е моя. После осъзнах, че обстановката не е под мой надзор. Не съм направила нищо неприятно на украинския народ. Това просто не е моя виновност “, разяснява Сабаленка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР