Най-добрият роден тенисист Григор Димитров и световният номер 18 Карен

...
Най-добрият роден тенисист Григор Димитров и световният номер 18 Карен
Коментари Харесай

Григор Димитров играе срещу световния номер 18 Карен Хачанов в полуфинал

Най-добрият роден тенисист Григор Димитров и международният номер 18 Карен Хачанов играят при резултат 6:5 в първи сет, предаде gong.bg. Двамата се изправят в полуфинален мач от шампионата на ATP 250 в Марсилия.

Преди това се изигра другият мач от тази фаза сред Хуберт Хуркач и Юго Юмбер, пратил французина на край.

Българинът е срещал три пъти Хачанов в кариерата си и има безукорен актив от три победи. Последната среща сред хасковлията и руснака бе на Мастърса в Шанхай преди няколко месеца, където Григор завоюва в поредни сетове.

Григор стартира едва дуела на собствен сервис и не можеше да пласира първото си подаване, а с двойна неточност донесе двоен брейкбол на противника – 15:40. Подсечен бекхенд в мрежата пък означаваше пробив за руснака – 0:1.

Последва гейм с грешки и за двамата, само че Хачанов натисна със собствен прекрасен начален удар при 30:15. Руснакът с невърнат сервис затвърди пробива си за 0:2.

Димитров пласира супер бекхенд по противоположния диагонал за 30:15 и стартира да влиза в мача, а още два отлични сервиса означаваха 1:2.

В четвъртия гейм българинът изостана с 15:40, само че пласира два прелестни ретура за 40 равни. Последва извънредно разиграване, в което Григор трябваше да контраатакува и го направи по най-хубавия метод за брейкбол. Хачанов обачесе оказа по-солидният в идващите замени и си заслужи задатък от 1:3. българина записа сервис-гейм на нула и продължи да основава конспирация - 2:3.

В идващия гейм се разигра супер точка с над 20 удара, отишла на сметката на българина за 15:30, само че след това удар с рамката му коства 30:30. Хачанов още веднъж остана стабилен и си взе подаването за 2:4. Димитров сподели леки съмнения и загуби две точки на идващото си подаване, само че въпреки всичко понижи небрежно за 3:4.

Руснакът сервира устойчиво и не разреши никаква конспирация за 3:5. Българинът заби осма директна точка от начален удар, само че бекхенди на Хачанов възстановяваха паритета неколкократно. Два невърнати сервиса най-сетне сложиха завършек на проблематичния девети гейм, само че за Хачанов предстоеше да подава за сета.

В десетия гейм Григор дочака неточности за 30:0. Фантастичен ретур на българина затрудни съперника му оптимално и се стигна до троен късмет за връщане на пробива. Димитров се възползва от втората опция за 5:5.

Гришо небрежно реализира поврат до 6:5 без изгубена точка. Хачанов на собствен ред си взе сервис-гейма и стигна до тайбрек - 6:6.

Първият минипробив в тайбрека пристигна след неточност на Димитров за 3:5. Още една атрактивна замяна сред двамата приключи с несполучливо излизане напред на българина за 3:6 и три сетбола за Хачанов, който имаше и два сервиса – руснакът взе още първия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР