Най-добрият помощник в борбата с жаждата е водата. Но когато

...
Най-добрият помощник в борбата с жаждата е водата. Но когато
Коментари Харесай

5 освежаващи и полезни напитки за лятото

Най-добрият асистент в битката с жаждата е водата. Но когато желаете да се зарадвате освен със здравословна, само че и вкусна напитка, на помощ идват чайове, плодови питиета, компоти и плодове, задушени с вряща вода. Как да ги приготвите вярно и какъв брой можете да пиете дневно, поучава ендокринологът Зухра Павлова.

„ Ако извършите конвенционален рейтинг на напитките, които могат да бъдат потребни през лятото, тогава, от моя позиция, билковите чайове без захар и мед би трябвало да са преди всичко. Можете да добавите към тях лимон или комат джинджифил, както желаете ", споделя лекарката.

Второто място Павлова отреди на напитка от шипки. Тя поучава плодовете на растението да киснат една нощ в термос и приканва никога да не се прибавя захар към напитката.

На трето място са питиета от сезонни горски плодове. Не е належащо да се прибавят прекалено много - задоволително, както се споделя, " за миризмата ".

Следва - сезонна плодова напитка. Към тази напитка също не би трябвало да се прибавя захар, а плодовете би трябвало да се варят не повече от пет минути.

И на пето място ендокринологът слага компот от сушени плодове без захар.

„ Сушените плодове съдържат доста фруктоза и затова калории. Но също по този начин съдържат доста витамини и минерали. Компотът е добре да се пие в жегата, 20-30 минути след вечеря ", добави тя.

Зухра Павлова предлага всички тези питиета да се пият не повече от чаша на ден. Лекарят припомня още, че водата постоянно би трябвало да е с приоритет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР