Най-добрият пловдивски тенисист Димитър Кузманов заяви, че никой не го

...
Най-добрият пловдивски тенисист Димитър Кузманов заяви, че никой не го
Коментари Харесай

Димитър Кузманов: Хората, които решиха да не съм част от УС на федерацията нямаха доблестта да ми го кажат в очите

Най-добрият пловдивски тенисист Димитър Кузманов съобщи, че никой не го е уведомил, че няма да е част от Управителния съвет на Българската федерация по тенис. Мико беше две години в УС, а през предходната седмица се организира Общо заседание, на което беше избран отново остарелия президент Стефан Цветков. Изненадващо обаче Мико не беше измежду хората в новия Управителен съвет.
Прочетете още
Ето какво написа Кузманов:

Приятели,

Искам да разглася, че две години, откакто одобрих поканата да стана част от УС на БФТ, към този момент публично не съм част от него. За страдание хората, виновни за това решение, явно нямаха доблестта и достойнството да ми го кажат в очите или най-малко да го разгласят под някаква форма.

Така става очевидно, когато си неуместен и когато искаш да окажеш помощ за развиването на българския тенис!

Много хора се чудеха какво върша в УС на БФТ и за какво одобрих поканата преди години.

Сега ще ви кажа:

Длъжността, която изпълнявах, беше да бъда свръзката на всички играчи сред тях и УС. Да не отстъпвам и да се боря за по-добри, по-професионални условия и отношение към подготвителния, и спортния развой на състезателите! Държа да отбележа,че в никакъв случай не съм взимал присъединяване в гласуването на бюджети към състезатели, треньори и национални тимове, това би било спор на ползи и в прорез с моята активност!

Държа също по този начин да отбележа, че през това време не съм получавал каквото и да е финансово подкрепяне или заплащане за моята активност!

Всичко, с което съм се занимавал и съм отделял от персоналното си време през подготвителния и спортния ми развой през тези години, даже когато е било с огромни часови разлики, е било непринудено, и с обич към тениса.

Сигурен съм и имам вяра, че нещата един ден ще бъдат професионални, ще бъдат осъществявани с героизъм, морал и чест!

Успех на новите и на старите членове на УС, както и на всички, които ще ръководят и ще носят отговорност нашия спорт да се развива в вярната посока през новия мандат на ръководство.

Силно се надявам и имам вяра, че ще отстоявате ползите на тениса и всички състезатели и треньори ще бъдат независимо оценени, както се и надявам да се водите от тези толкоз значими три думи - " морал, чест и достолепие "!

Аз от моя страна няма да спра да оказвам помощ и да се боря за по-добри условия за всички състезатели!

С почитание,

Димитър Кузманов
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР