Най-добрият ни тенисист зауби финала на турнира в Маями от

...
Най-добрият ни тенисист зауби финала на турнира в Маями от
Коментари Харесай

Безгрешен Синер лиши от титла великолепния Григор в Маями

Най-добрият ни тенисист зауби финала на шампионата в Маями от Яник Синер с 3:6, 1:6. Григор Димитров не съумя да завоюва втора купа в кариерата си от сериите „ Мастърс 1000 “. След като в хода на конкуренцията показва блестяща форма. В рамките на няколко дни Гришо съкруши трима представители на топ 10. Гигантите в международната класация, а точно Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Александър Зверев. Снощи Григор имаше против себе си безгрешна машина от Италия. Логично не можа да се опълчи на първенеца от Australian Open, който има единствено една загуба от началото на сезона.

Въпреки провалянето, Гришо ще се завърне в топ 10 на ранглистата от на следващия ден за първи път от 2018 година. С успехите досега той си подсигурява, че ще изпревари Стефанос Циципас и Алекс де Минор и ще се настани на деветото място. От изиграните 4 мача сред Григор Димитров и Яник Синер, преимуществото е на страната на италианеца – 3:1. Григор се наложи в дебютната им среща през 2020 година в Рим, само че през предишния сезон Синер записа две победи против родната звезда – в Маями и в Пекин.

 

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Преди актуалното издание на шампионата, Димитров в никакъв случай не беше преодолявал осминафиналите в Маями. Любопитното е, че през предходната година той отпадна точно от Синер, който пък имаше два изгубени финала на „ Хард Рок Стейдиъм “. Тази вечер обаче италианецът сподели извънредно високо равнище на игра и затвърди мнението, че сега е най-силният тенисист в света.

Италианецът направи 4 аса против 6 на Григор, само че беше доста по-ефективен на първи сервис (88%). Синер отрази единствената точка за пробив, която се откри пред противника му и в това време завоюва 4 пъти подаването на българина. Новият първенец позволи единствено 9 непредизвикани неточности, а тези против името на Димитров бяха 23.

Източник: sportal.bg

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР