Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна ударно 1/8-финалната си среща

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна ударно 1/8-финалната си среща
Коментари Харесай

Григор стартира ударно и взе първия сет срещу Куери

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира стремително 1/8-финалната си среща със Сам Куери в шампионата от серията " Мастърс " в Шанхай. Той завоюва първия сет с 6:3 след доста добра игра.

 

Още в първото си подаване в дуела Григор трябваше да се измъква от 15:40, откакто американецът изигра чудесно няколко точки. Димитров не трепна и взе идващите 4 точки, спечелвайки първия гейм в срещата.

Куери завоюва много по-лесно откриващия си сервис-гейм, като го взе на 15 за 1:1. Димитров пък бе съвършен във второто си подаване, което взе на нула и още веднъж излезе напред в резултата.

Димитров издебна момента и осъществя още първата си точка за пробив, като това се случи в четвъртия гейм. При 30:15 за сервиращия Куери американецът позволи двойна неточност, а при идната точка хасковлията надигра противника си с превъзходен удар по правата след разиграване от главната линия. При 30:40 форхендът на Куери се спря в мрежата и това означавеше първи пробив в мача. 

Димитров бе на път да изпусне идващия гейм след задатък от 40:0. При 40:40 удар на Куери бе отсъден в навън, американецът изиска интервенция на системата за видеоповторения “Ястребово око ” и тя сподели, че топката в действителност е закачила външния завършек на линията след форхенда му. Димитров не съумя да върне топката, само че заради намесата на лайнсмена съдията на стола Карлос Бернардес назначи преиграване на точката, а не преимущество за Куери. При преиграването точката бе извоювана от Димитров с блестяща къса. Следващата точка бе извоювана бълзо от българина и той поведе с 4:1.

След това двамата тенисисти си размениха по един бърз гейм, а Григор имаше три следващи сетбола при 5:2 и 0:40 в подаването на Куери. Американецът обаче се измъкна, спечелвайки 5 следващи точки и принуди съперника си да сервира за първия сет при 5:3. Деветият гейм стартира неприятно за Григор - с двойна неточност и великолепен минаващ удар на американеца от сложна позиция в първите две точки - 0:30. При 15:30 хасковлията от много сложна позиция съумя с извънреден минаващ удар от бекхенд-слайс да матира противника си за 30:30. Григор взе и идващите две точки и откакто осъществя четвъртия си сетбол най-накрая затвори първата част.

При триумф през днешния ден, на 1/4-финалите Григор ще играе със международния №1 Рафаел Надал (Испания), от който загуби в три сета на 1/2-финалите в Пекин предходната седмица, или с италианеца Фабио Фонини.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР