Най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа разочароващ резултат и отпадна

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа разочароващ резултат и отпадна
Коментари Харесай

Дежавю и голямо разочарование за Григор още на старта в Маями

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа разочароващ резултат и отпадна още на старта на шампионата от сериите „ Мастърс “ в Маями. Хасковлията позволи проваляне с 0:2 сета (1:6, 4:6) от 54-ия в международната класация американец Макензи МакДоналд за едвам 73 минути игра.

Срещата беше втора посред им, като в първата през 2018 година Григор се наложи мъчно в пет сета.

Турнирът в Маями по традиция не е мощен за Григор Димитров като за десетте си участия до в този момент в никакъв случай не е преодолявал осминафиналите. Миналият сезон Гришо също отпадна на тази фаза в Маями след проваляне от Камерън Нори.

Рано тази заран Григор позволи закъснение от 0:3 в първия сет след пробив във втория гейм, а по-късно последва нова загуба на свое подаване за 1:5, което реши и първата част.

Вторият сет мина много по-равностойно, само че българинът се пречупи за 5:4 за противника и вместо да се пребори за трети сет, завърши присъединяване си в мача.

Димитров осъществя 18 уинъра, само че направи и цели 22 непредизвикани неточности, които бяха много повече от 13-те на противника му и не можа да влезе в верния темп за мача. МакДоналд пък изигра една от най-хубавите си срещи в последната година и справедливо стигна до успеха, като в идващия кръг ще срещне германеца Александър Зверев.

8-6 fifth set loss avenged ✔️ disposes of Dimitrov 6-1 6-4 to set up a Miami R3 meeting with Zverev
— Tennis TV (@TennisTV)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР