Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби от 71-ия в света

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби от 71-ия в света
Коментари Харесай

Григор Димитров сензационно отпадна от Sofia Open - Тенис

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби от 71-ия в света беларусин Иля Ивашка с 3:6, 6:7 (3) във втория кръг на шампионата от сериите АТР 250 Sofia Open пред 7000 фенове в " Арена Армеец " в София и сензационно отпадна от конкуренцията. Григор почива в първи кръг и това беше неговият финален мач пред родна аудитория. Българинът завоюва шампионата през 2017 година и мечтаеше да повтори триумфа си.

В първия си мач от малко повече от месец след отпадането във втория кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати Димитров позволи пробив още в първия гейм. Той получи късмет да го върне незабавно, само че не се възползва, а по-късно Ивашка осъществя нов брейк, с цел да вземе първия сет.

Във втората част 23-ият в света Димитров заигра по-добре и при 2:2 създаде още две благоприятни условия за пробив, само че още веднъж не съумя да осъществя нито една от тях. В следствие при 3:4 българинът се измъкна от 15:40 при личен сервис.

Краят на сета беше изключително трагичен. При 5:5 в маратонски гейм Димитров пропусна четири благоприятни условия за пробив, а по-късно трябваше да избави два следващи мачбола на Ивашка и от закъснение от 15:40 при подаването си стигна до тайбрек.

В него 71-ият в международната класация Ивашка взе ранно преимущество от 4:1 точки, след което при 6:3 Димитров позволи неточност от форхенд и по този начин загуби първия си мач на родна земя след пет години и половина, когато за последно взе участие в конкуренцията в София.

Цели четирима български тенисисти пък ще излязат на корта на Sofia Open 2022 в четвъртък за четвъртфиналните си срещи в конкуренцията на двойки.

Александър Лазаров и Александър Донски ще премерят сили с водачите в схемата Фабио Фонини и Симоне Болели от Италия, до момента в който Янаки Милев и Пьотр Нестеров ще играят с вторите сложени Рафаел Матос (Бразилия) / Давид Вега Ернандес (Испания).

На единично ще бъдат изиграни последните шест дуела от втория кръг.

Участието си в шампионата стартират първите двама сложени – Яник Синер - първенец в последните две издания, и Пабло Кареньо Буста.

Янаки Милев и Пьотр Нестеров дебютираха в международния тур на двойки с победа в първия кръг в София.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР