Най-добрият ни тенисист Григор Димитров участва в специален проект на

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров участва в специален проект на
Коментари Харесай

Григор Димитров пред Gio: Искам да оставя следа в тениса

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров взе участие в специфичен план на начин на живот списанието Gio. Заедно със свои сътрудници от тура той снима фотосесия и отговори на пет въпроса, които бяха заложени към всеки от тях.

- Какво най-вече обичате в тениса? - Състезанието. Обичам всекидневното предизвикателство, което той предлага, и пречките, които би трябвало да се преодоляват. Също по този начин, гледайки себе си, откривате в кои борби желаете да се успехите и кои борби би трябвало да пропуснете. За мен тенисът е един от най-комплексните спортове.
- Ако можете да се върнете обратно във времето и да играете против тенисист, който към този момент се е отдръпнал, то кой би бил той? - Определено бих желал да играя против Бьорн Борг и Джон Макенроу. Двамата са цялостни противоположности, само че има толкоз доста да се изучавам от тях. Всеки има напълно друга игра. Всеки път, когато са играли един против различен, постоянно можете да видите разликите, само че можете и да научите доста.
- От всички най-хубави дами тенисистки, минали и сегашни, с кого мислите, че ще бъде най-голямото предизвикателство да играете? - С Щефи Граф, поради метода, по който тя прави всичко на корта. Този слайс, който може да те откаже, придвижването по корта и този удар от форхенд!
View this post on Instagram
For @gio_journal.

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on Jun 11, 2019 at 10:33am PDT
- Кое е вашето оръжие на корта? - Не знам. Бих желал да кажа, че това са някои ударите, само че мисля, че главното е по какъв начин използваш тялото си - придвижването и ловкостта. Да преследваш разнообразни топки, да вземаш верните решения. Тялото ми е най-голямото ми преимущество, тъй като когато излезеш на корта, макар че тениса е доста мисловен спорт, би трябвало да използваш физическото си положение.
- Какво желаете да си спомнят за вас хората след 50 години? - Определено желая да съм оставил някаква диря в спорта. Не от позиция на рекордите… това не е било моя цел. Едно от основните неща за мен е хората да видят, че спортистите са като всички останали. Просто сме положителни в това, което вършим, само че всички ние също би трябвало да се оправяме с проблемите си отвън корта. Имам своите демони, упования и така нататък Със сигурност бих желал да бъда запомнен и с положителни резултати и като първенец от шампионата от Големия шлем.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР