Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира сезон 2019 с успех

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира сезон 2019 с успех
Коментари Харесай

Григор Димитров изпрати годината с експресна победа

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва сезон 2019 с триумф с 6:3, 6:4 над Йошихито Нишиока от Япония на шампионата в Бризбън (Австралия), където завоюва купата през 2017 година, написа " Спортал ".

В идващия кръг Димитров ще се изправи против спечелилия от двойката Джон Милман (Австралия) и Тенис Сандгрен (САЩ), които играят по-късно през днешния ден. В потока на Димитров най-високо подложен в международната класация е №9 Кей Нишикори (Япония).

Така Григор Димитров изпрати с победа една спорна 2018 година, като се надява да си върне позициите в международната класация. " Единственият метод това да се случи са успехите. Те ти дават самочувствие да продължиш ", разяснява след триумфа над Нишиока българина.

Първи сет
Двубоят стартира с компликации за Григор, който отрази три точки за пробив в откриващия гейм, в който сервисът му не вървеше. Търпението му обаче се възнагради и в последна сметка след 8 минути точката беше записана на негово име. Японецът от своя страна завоюва с лекост подаването си. Проблемите за българина продължиха и в третия гейм, който стартира добре, само че в края още веднъж се наложи да отразява на два пъти точки за пробив. След дълготрайно разиграване (32 удара), Григор принуди японеца да сгреши. Последва нови две неточности на Нишиока и по този начин Димитров взе подаването си.
Сервисът на Нишиока продължи да е загадка за българина, който изостана с 15:40, само че и японецът стартира да бърка. Така в четвъртия гейм Димитров стигна до точка за пробив за първи път в мача и съумя да се възползва от тази опция, след което го затвърди с гейм на нула и усили задатъка си. Нишиока оцеля в идната част, откакто отстъпваше с 0:30, само че увереността му от началото на мача се беше изпарила, до момента в който Григор заигра доста устойчиво и взе подаването си, а японецът сервира за оставане в сета и съумя.
Григор стартира решителния гейм безапелационно, след което Нишиока прати топката в мрежата, а българинът получи три сетбола, като съумя да затвори сета още от първия си опит с ас.

Втори сет

Първо Нишиока, а по-късно и Димитров, взеха небрежно подаванията си. В третия гейм се стигна до по-продължителни разигравания, само че в последна сметка българинът съумя да завоюва единствено точка. В четвъртия гейм японецът още веднъж стигна до точка за пробив, след което на собствен ред беше продънен и Григор взе самодейността и във втория сет - 3:2. Григор Димитров позволи известна разконцентрация в своя сервис гейм, само че в решителния миг не трепна и взе подаването си. Българинът проби за повторно противника си след негови неточности, след което сервира за продобиване на мача. Григор принуди японеца да прати топката в навън на старта на осмия гейм, само че последва двойна неточност и тъждество.

Българинът пропусна идващия си първи сервис, а топка в мрежата даде задатък на Нишиока, след което японецът стигна до две поредни благоприятни условия за пробив, като съумя от първия опит - 3:5. Последва нов слаб гейм за Димитров, който не съумя да се възползва от грешките на Нишиока и българина още веднъж застана на линията да сервира за продобиване на мача. Този път изненади нямаше. Първият сервис на Григор още веднъж проработи и той стигна до два мачбола. Нишиока оцеля след прекрасен минаващ удар диагонално. Последва дълготрайно разиграване, а българинът сбърка пръв, като прати топката в мрежата и се стигна до тъждество. Димитров взе идната точка и стигна до трети мачбол, като този път нервите на Нишиока не устояха и след топка в навън мачът приключи с триумф на сънародника ни.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР