Най-добрият ни тенисист Григор Димитров спечели най-голямата победа в кариерата

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров спечели най-голямата победа в кариерата
Коментари Харесай

Григор Димитров триумфира с титлата в Лондон

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров завоюва най-голямата победа в кариерата си, откакто победи с купата на финалите на АТР в Лондон. В трагична борба за купата той победи белгиеца Давид Гофен 7:5, 4:6, 6:3 след повече от два часа игра и се поздрави с триумфа. Григор Димитров можеше да завърши мача още в осмия гейм на третия сет, когато пропусна три мачбола при сервис на белгиеца. В последвалото разиграване при личен сервис Григор стигна до два мачбола, пропусна първия, само че по-късно принуди Гофен да сгреши и

Мачът се изигра пред цялостните трибуни на " О2 Арена ", като измежду публиката личаха куп звезди като Дейвид Бекъм, Алваро Мората, Давиде Дзапакоста, Естебан Камбиасо, както и артистът сър Патрик Стюърт.

Двамата финалисти се срещнаха за за повторно в границите на седмица. В груповата фаза Димитров разруши Гофен с 6:0, 6:2. Белгиецът обаче преди този момент записа победа против Рафаел Надал и Роджър Федерер в шампионата. Той беше губил 4 пъти от Димитров на равнище ATP, като има една победа против българина. Днешният конфликт беше и повторениe на финала на шампионата в София през февруари, когато Григор надви със 7:5, 6:4.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР