Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне участието си на

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне участието си на
Коментари Харесай

Григор Димитров открива Laver Cup тази вечер срещу Франсис Тиафо

 Федерер желае да играе в тандем с Джокович на Laver Cup
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще стартира присъединяване си на демонстративния шампионат Laver Cup тази вечер от 21:00 часа против американеца Франсис Тиафо.

Срещата е първа в конкуренцията и по този начин хасковлията ще има опция да даде преднина на тима на Европа. Интересно ще е и при двойките, където в тандем ще работят Новак Джокович и Роджър Федерер.

Ето и разписанието за деня:

След 21,00 часа българско време: Григор Димитров - Франсис Тиафо следва: Кайл Едмънд - Джак Сок не преди 03,00 часа: Давид Гофен - Диего Шварцан Новак Джокович/Роджър Федерер - Кевин Андерсън/Джак Сок

Иначе шампионатът не наподобява на нито един различен в календара на АТР. Всъщност, " Лейвър Къп ", по своята идея, прилича значително надпревари в други спортове – да вземем за пример " Райдър Къп " в голфа и " Москони Къп " в билярда.

Една от дребното основни разлики е, че в упоменатите две съревнования опълчването е сред Европа и Съединени американски щати, до момента в който тук единият отбор може да бъде формиран от тенисисти с каквато и да е национална принадлежност, стига да не са европейци. Или както постоянно се споделя на британски – Rest of the World.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР