Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг
Коментари Харесай

Григор Димитров продължава в Мелбърн, Томова отпадна |

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото състезание по тенис на Австралия. Българинът стартира присъединяване си в първия за годината шампионат от Големия шлем с сложна победа през днешния ден над чешкия квалификант Иржи Лехечка с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.

Съперник на Григор във втория кръг ще бъде Беноа Пер или Тиаго Монтейро.

Димитров беше неуверен в срещата си с 20-годишния Лехечка, само че въпреки всичко не позволи изненада и съумя да го победи за 2 часа и 48 минути, класирайки се напред.

30-годишният Димитров вкара 33 уинъра и направи 29 непредизвикани неточности, до момента в който съотношението на Лехечка по тези индикатори бе 50 против 58. Чехът записа повече асове - 10 против 8 за българина.

Григор осъществя единствено три от 12-те си благоприятни условия за пробив, само че това се оказа изцяло задоволително, защото Лехечка оползотвори едвам един от своите осем брейкпойнта.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова mcu завърши присъединяване си в Мелбърн. Тя отпадна в първи кръг след загуба с 3:6, 3:6 от французойката Ализе Корне. 

За българката, която мина през ситото на квалификациите, това беше едвам второ присъединяване в главната скица на влиятелната конкуренция. Корне има по-богат опит от Томова в Мелбърн и това си пролича и в този конфликт. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР