Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава във втори кръг на

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава във втори кръг на
Коментари Харесай

Григор Димитров напред на US Open след изоставане с 0:2 сета и три спасени мачбола

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава във втори кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати, след като записа една от най-инфарктните и впечатляващи победи в своята професионална кариера в ATP тура. 

32-годишният българин отстрани словака Алекс Молчан след с 6:7(9), 6:7(5), 6:1, 7:5, 7:6(9) за 4 часа и 40 минути игра на корт №7 в Ню Йорк.

Така Григор направи за първи път в кариерата си поврат от 0:2 сета в шампионат от Големия шлем, като му се наложи да избавя и три мачбола. Следващият му противник ще бъде британеца Анди Мъри, който в профил Корентен Муте.
 Виктория Томова отпадна на US Open
Виктория Томова отпадна на US Open

Първата ни ракета загуби от американка

Двубоят мина през доста обрати, като в последния сет Григор губеше с 2:5, само че съумя да върне пробива и да вкара мача в тайбрек.

В него се стигна до идентична обстановка, в която Молчан разполагаше с два мачбола при 7:9, само че загуби идващите четири точки и по този начин успеха отиде на сметката на Григор.

Българинът беше подкрепян от самото начало от публиката, а на трибуните беше и неговата майка Мария, както и мениджъра му Георги Стоименов, които бяха заели места на треньора Дани Валверду.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР