Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава да бъде безупречен в

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава да бъде безупречен в
Коментари Харесай

Мигни и може да го пропуснеш: Григор е изстрелял най-бързия сервис на Уимбълдън досега

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава да бъде безукорен в изявите си на тазгодишния Уимбълдън и по-късно през днешния ден ще излезе против Холгер Руне в борба за място на 1/4-финалите в конкуренцията. До този миг в шампионата първата ни ракета се показва извънредно стабилно на начален удар, който изигра основна роля в успехите му над Шо Шимабукуро, Иля Ивашка и международния №10 Франсис Тиафо. Това се удостоверява и от статистиките на родния ни представител до момента в Шампионата, защото хасковлията е измежду тенисистите с най-хубави индикатори на личен начален удар.

Към момента сънародникът ни оглавява класацията за най-бърз сервис в конкуренцията, който е съумял да изстреля с 225 км/ч още в откриващия си дуел против японския квалификант Шимабукуро. На второ място се подрежда Яник Синер с 223 км/ч, следван от Хуберт Хуркач и Александър Бублик.

Димитров заема челни позиции и в подреждането за най-висока успеваемост в точки, разиграни след първи сервис, имайки извоювани 115 от 135 разигравания, или другояче казано над 85% успеваемост. Така нашето момче се подрежда на влиятелната четвърта позиция във въпросната ранглиста, изпреварвайки даже седемкратния първенец Новак Джокович (84%). Водач по този индикатор пък е Александър Бублик, който е изгубил единствено 37 точки от общо 285 на първи начален удар и има 87-процентов триумф.

В точките на втори сервис обаче, както и в класацията по брой асове Григор се намира отвън топ 20.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР